70 Stk Yeni Anayasa İçin Bir Araya Geldi

Adana’da Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin koordine ettiği bölge toplantısı 70 sivil toplum örgütü (STK)‘nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana’da Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin koordine ettiği bölge toplantısı 70 sivil toplum örgütü (STK)‘nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda Adana, Gaziantep, Hatay, Maraş, Mersin, Osmaniye ve Adıyaman’dan STK temsilcileri yer aldı. Sivil toplum kuruluşlarının yeni anayasa çalışmalarında etkili olması için izlenecek yolun belirlenmesi çerçevesinde yapılan toplantıda çeşitli görüşler tartışıldı, yeni bir anayasa için derhal harekete geçilmesi istendi.

Toplantıda Gaziantep’i, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER)‘nden Genel Yürütme Kurulu (GYK) Üyesi Mehmet Alkış ve Şube Başkanı Abdurrahim Çelik temsil etti. Mehmet Alkış toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa konusunda MAZLUMDER’in sürdürdüğü çalışmaları anlattı. Yeni anayasanın içeriğine yön verecek ilkelerin önemli olduğunu ve bu amaçla uzun zamandan beri bir takım çalışmalar sonucu bu ilkeleri tespit etmeye çalıştıklarını, belirledikleri ilkeleri kamuoyu ve ilgili kesimlerle paylaştıklarını ifade etti.

Mehmet Alkış yürüttükleri ‘Sivil Toplum Meclisi‘ projesi ile ilgili bilgiler de verdi. Yaklaşık altı aydan beri sürdürdükleri bu proje ile farklı inanç ve etnik kimliğe sahip tüm toplum kesimlerinin anayasaya taleplerini yansıtmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Toplantı sonunda bölgede sivil toplumun etkin katılımını kalıcı olarak sürdürebilmek amacıyla illerden seçilen temsilcilerden bir ‘Yürütme Kurulu‘ oluşturulması kararlaştırıldı. Yürütme kuruluna Gaziantep’ten MAZLUMDER adına Mehmet Alkış seçildi. Çalışmaların önümüzdeki günlerde çeşitli seviyelerde sürdürüleceği belirtildi.