Bakkallar Gros Marketlere Savaş Açtı

Bursa‘da dev marketlerle rekabette zorlanan bakkallar birleşerek Türkiye‘de bir ilki gerçekleştirdi. KOSGEB‘in desteğiyle kurulan Bakkalım A.Ş. törenle açıldı. Bakkallar, buradan alacakları malları daha ucuza satarak büyük marketlerle rekabet etmeyi hedefliyor.

Bursa Bakkallar Esnaf Odası, KOSGEB‘in desteğiyle Bursa Bakkalım A.Ş.‘yi kurdu. Açılış töreninde konuşan Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, "Şimdilik 300 civarında ortağımız var. Hedefimiz, odamız üyesi 3 bin 500 bakkalı şirket hissedarı yapabilmektir. İlk sermayemiz 750 bin liradır. Belirli bir süre sonra direkt fabrikalardan mal alma imkanlına kavuşacağız" dedi.

İki bin 300 çeşit ürünün bulunduğu Bakkalım A.Ş. ile bakkalların birçok ürünü marketçiler gibi ucuza alıp, onlarla rekabet edecek güce kavuşacağını ifade eden Örs, amaçlarının aracı olmadan toplu tüketim mantığı ile hizmet vermek olduğunu söyledi. Bakkalım A.Ş.‘nin öncelikle 500 ortağı hedeflediklerini belirten oda Başkanı Örs, "Temel tüketim, ihtiyaç maddeleri ve gıda sektöründe hizmet verecek Bursa Bakkalım A.Ş.‘nin tüm ülke genelinde örnek olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın bu girişiminin bakkallara örnek olmasını istedi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ise 2010 yılında açılan bakkal sayısının 22 bin olduğunu anlatan Tak, "Aynı yıl kapanan bakkal sayısı 8 bin oldu. Yasak sebebiyle sıkıntıların yaşandığı kahvehanelerde aynı durum söz konusu. 4 bin kahvehane kapanırken, 12 bin kahvehane açıldı. Bu neyi gösteriyor, esnafın kazanması için çalışmasının mecbur olduğunu gösteriyor" dedi.

Kaynak: İHA