Türkiye Kayak Şampiyonası Erciyes’Te Yapılacak

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), “Haysi Özel Çocuklar Spora” projesi kapsamında, Kayseri’de Türkiye Kayak Şampiyonası gerçekleştirecek.

Zihinsel engelli çocukların spor etkinliklerini geliştirmek ve yapılan bu sporlarda daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), hafta sonu Erciyes’te Türkiye Kayak Şampiyonası gerçekleştirecek. Şampiyona için Kayseri’ye gelen TOSSFED Genel Başkanı Gürdal Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri, konu hakkında detaylı bilgi vermek için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti.

İlk olarak Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile görüşen Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri, federasyon olarak ilk faaliyetlerini ve yönetim kurulu toplantılarını Kayseri’de yapacaklarını belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınkaya, gazetecilerin yaşadığı sıkıntıda bahsederken, yapılan bu çalışmanın son derece önemli olduğunu vurguladı.

Zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonu için böyle bir faaliyet planladıklarını söyleyen Gümüş ise, Kayseri’ye bir çıkartma yaptıklarını ve Kayseri’de spor anlamında imkan bolluğu ile tesislerin çokluğundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Dün Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ı ziyaret ettiklerini belirten Gümüş, Ayık’ın Erciyes’te yapılacak olan Kayak Şampiyonasına katılan sporculara 25 adet kask hediye ettiğini söyleyerek, derece elde eden çocukların Milli Takım seçmelerine alınacağını kaydetti.

Daha sonra Kayseri Valiliği’ni ziyaret eden heyet, Vali Mevlüt Bilici ile görüştü. Vali Bilici, Gümüş’e yaptıkları bu çalışmaların çok büyük önem taşıdığını belirterek, “Bence Türkiye’nin en önemli federasyonu gerçekten sizin federasyonunuz. Bunu samimi duygularımla söylüyorum” dedi.

Gençlik İl Spor Müdürü Yahya Şahan’ın da bulunduğu ziyarette Gürdal Gümüş, “Haydi Özel Çocuklar Spora” projesi kapsamında her ildeki zihinsel engelli çocukları performansa dayalı spora başlatmayı hedeflediklerini söyledi. her ilde bu projeyi, Gençlik İl Spor Müdürlükleri ve valiliklere aktardıklarını ifade eden Gümüş, proje için deste istediklerini belirtti. İlk faaliyetlerini Anadolu’nun ortasından başlayarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Gümüş, Türkiye’de 100 binin üzerinde engelli çocuk var. Federasyonumuza çektiğimiz 3 bin çocuk var. Yani ancak yüzde 3’ü” şeklinde konuştu.

Erciyes’te yapılacak olan Türkiye Kayak Şampiyonası, 8 ilden 32 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek.

Kaynak: İHA