Pertevniyal Valide Sultan Camii Yeniden İbadete Açıldı

Aksaray‘daki Pertevniyal Valide Sultan Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ın da katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

1869 yılında yaptırılan Pertevniyal Valide Sultan Camii‘nin restorasyonu 3.5 yıl süren çalışmanın ardından tamamlandı. Restorasyon çalışmalarının bitmesi ile birlikte cami yeniden ibadete açılırken açılışa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

Törende konuşan Bülent Arınç, Türkiye‘de geçmişte vakıf eserlerinin ihmal edildiğini, hatta satıldığını, özel mülkiyete konu edildiğini belirterek, ‘‘Pek çok vakıf eserinin yerinde gerçek sahipleri bulunmuyor ama hükümetimiz döneminde, bu şuuru bu sorumluluğu yeniden tesis ettik. Onlara sahip çıktık. 3 bin 500 eseri yeniden restore ettik. Hükümetimiz döneminde, bu şuuru bu sorumluluğu arkadaşlarımızla birlikte yeniden tesis ettik, vakıfları kucakladık, onlara sahip çıktık ve Türkiye‘de vakıf medeniyetini

yeniden inşa etmeye çalışıyoruz ve bunda da muvaffak oluyoruz" dedi.

Arınç, İstanbul‘un vakıf zengini bir şehir olduğunu belirterek, "Vakıf medeniyetinin en güzel örneklerini bu şehir taşıyor. Biz de Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 2 bölge müdürlüğümüzle birlikte İstanbul‘un bu tarih ve kültür varlıklarını, vakıf medeniyetimizin en güzel örneklerini restore ediyoruz, yeniliyoruz tadilatlarını yapıyoruz ve yeniden halkımızın, toplumumuzun, hizmetine sunuyoruz. Bugüne kadar çok büyük eserler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Kurban Bayramı‘nda Süleymaniye Camisi‘nin restorasyonu

bitti, yeniden ibadete açıldı. Fatih Camii devam ediyor. Daha önce açtığımız çok önemli camilerimiz, kervansaraylarımız, külliyelerimiz sadece İstanbul‘da değil bütün Türkiye‘de yeniden toplumun hizmetine açıldı‘‘ diye konuştu.

Arınç, açılışın ardından camide Cuma namazı kıldı .

Kaynak: İHA