İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal‘dan Aibü‘ye Ziyaret

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf üyeleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun‘u ziyaret etti.

Ziyaret sırasında AİBÜ yönetimi ile bir araya gelen İzzet Baysal Vakfı yöneticileri, üniversitenin ve tıp fakültesi hastanesinin son durumu hakkında bilgi aldı. Senato Odası‘nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının sonunda bir değerlendirme yapan Vakıf Başkanı Ahmet Baysal, son dönemde gerçekleştirilen yeniliklerin Bolu ve üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, "Rektörümüz çok gayretli, çok güzel çalışmalar yapıyor, bunlar gerçekten bizi mutlu eden durumlar. Biz her zaman üniversitemizin yanındayız" dedi.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Mütevelli heyeti, Senato Odası‘nda Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve AİBÜ Yönetimi ile bir araya geldi. Toplantının başında, kamuoyunda vakıf ile üniversite arasında soğukluk olduğuna dair bazı düşünceler olduğunu, bunun kesinlikle doğru olmadığını ifade eden Ahmet Baysal, her zaman Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nin yanında olduklarını belirtti. Rektör Coşkun ve ekibinin üniversitenin geleceği için büyük bir gayret içersinde olduklarını da sözlerine ekleyen Ahmet Baysal, "Halk arasında Vakıf ile Üniversite arasında bir soğukluk olduğu algısı var. Bu benim, akademik yıl açılış töreninde yaptığım konuşmamdan kaynaklı. Konuşmamda tıp fakültesi hastanemizin sorunlarına değindim. Doğal olarak yanlış anlaşılmalar olmuş. Buradan belirtmek isterim ki, Vakfımız her zaman Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nin yanındadır. Bizim üniversite ile aramızda bir sorun olamaz. Üniversitemizin, Bolu‘nun ileriye gitmesi için çaba harcıyoruz, keza üniversitemizin yönetimi de bunun için çaba harcıyor. Yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çok güzel, çok gayretli çalışmalar yapılıyor üniversitemizde. Buradan sayın Rektörüm başta olmak üzere tüm üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nin son durumu hakkında Vakıf Mütevelli Heyetine bilgiler verdi. Daha sonra İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, hastane ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda yapılan çalışmaları ve son durumu ayrıntılı bir şekilde aktaran Başhekim Hayrettin Öztürk, tıp fakültesi hastanesinin bölge hastanesi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Sunumun ardından yapılan çalışmaların çok sevindirici olduğunu belirten Ahmet Baysal, "Buradan öğrendim ki, hastanemizde çok gayretli çalışmalar yapılıyor. Sağlık kuruluşlarını olumsuz etkileyen bazı yasalara rağmen, İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi birçok sorununu çözmüş durumda. Hepimiz, üniversitemizin çok daha iyi yerlere gelmesi için çaba harcıyoruz. Rektörümüz ve yönetimi çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA