İşçi Partililer Ergenekon Tutuklularının Hücre Hapsini Protesto Etti

Bursa‘da İşçi Partisi üyeleri, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Doğu Perinçek‘e hücre hapsi verilmesini adliye önünde toplanarak protesto etti.

Ergenekon operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Doğu Perinçek‘e hücre hapsi verilmesine tepki gösteren yaklaşık 30 kişilik kalabalık, adliye önünde protesto gösteri yaptı. Ellerindeki pankartları açarak slogan atan kalabalık adına konuşan İşçi Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, Silivri Cezaevi‘nde uygulanan yeni zulümleri protesto için toplandıklarını ifade ederek, "Dün Silivri Cezaevi‘nde yatan Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, genç

teğmen, albay ve generaller yeni bir uygulamayla 6 adımlık hücrelere atıldı. Burada adalet yok. Onun için adalet sarayı önünde toplanıp sesimizi haykırıyoruz. İmralı‘da yatan terörist başı Abdullah Öcalan‘ın hücresi genişletilip rahat etsin diye yanına yeni arkadaşlar gönderiliyor. Sıkılmasın diye pinpon topu veriliyor. Yurtseverlerin ise hücreleri daraltılıyor" ifadelerini kullandı.

Derhal bu uygulamaya son verilmesini isteyen İl Başkanı Alanbel, konuşmasına okunan öğle ezanı sebebiyle bir süre ara verdi. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı açıklama, olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: İHA