İlköğretim Okulunda Yangın Tatbikatı

Adıyaman Orhan Gazi İlköğretim Okulu‘nda yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta öğrenciler, sinema oyuncularını aratmadı.

Tatbikat, İtfaiye, 112 Ambulans servisi ve Sivil Savunma ekiplerinin katılımı ile gerçekleşti. Tatbikat senaryosuna göre; okulda çıkan yangın, okul personellerinin de yardımıyla itfaiye tarafından söndürüldü ve içerde mahsur kalan öğrenciler sivil savunma ve sağlık ekipleri tarafından dışarı çıkarılarak tedavi edildi. Tatbikat sireninin çalmasıyla birlikte okulda hareketli dakikalar başladı. Öğrenciler, siren sesiyle birlikte kısa sürede okul binasından tahliye edilirken, tahliyenin ardından ekipler

görevlerini yerine getirdi. Tatbikat yaklaşık 10 dakika sürdü. Öğrencilerin sinema oyuncularını aratmayacak performanslarını mahalleli kadınlar, kucaklarındaki bebeklerle birlikte ilgiyle izledi.

Tatbikatın ardından sıfır hatayla tahliyeyi ve tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Ramazan Çoban,"İnsanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. İnsan bazen bu tür felaketlerle karşılaşıyor. Çocuklara bu gibi durumları anlatıyoruz ama anlatmak yeterli değil. Uygulamaya dökmek gerek. Bizde bugün uygulamaya geçtik. Çocuklarımız artık felaketlere karşı bilinçlendi ve bu gibi durumlarda nasıl davranacaklarını öğrendi. Çocuklarımızın felaketlere karşı bilinçlendirilmesi bizi de mutlu etti"

dedi.

Kaynak: İHA