Devlet Bakanı Zafer Çağlayan “İhtalattan Utanacak Halimiz Yok”

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan “İthalattan utanacak halimiz yok. Enerji ithalatı yapan bir ülkeyiz. Dünyada en çok hurda ithalatı yapan ülke de biziz” dedi.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) 33. olağan mali genel kurulu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla Kocaeli Çayırova Taysad OSB’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. TAYSAD genel kurulunda konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, otomotiv sektörüne olan ilgisinin ve alakasının her zaman devam ettiği söyledi.

Otomotiv sektöründe çok güçlü bir birlikteliğin olduğunu kaydeden Çağlayan “Sakın ola birlikteliğinizi bozmayın. Bu sektördeki başarıların arkasında bu birliktelik var. Birlikteliği sürdürmeye devam edin” dedi.

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarı yakaladığını söyleyen Çağlayan “Otomotiv sektörü de bu istikrar sayesinde ciddi gelişim sağlıyor. Otomotiv sektörü kadar siyasi ve ekonomik istikrara bağlı olan ikinci bir sektör yoktur. Siyasi ve ekonomik istikrar devam edecektir” diye konuştu.

Özel sektör ile kamu diyaloğunun çok güçlü olduğunu ve bunun meyvelerinin alındığını ifade eden Çağlayan, “Bunun sürdürülebilir hale gelmesi lazım artık. Artık bunu gerçekleştirmemiz lazım” dedi.

Türkiye’nin artık her türlü üretimi yapabilecek güce ve zekaya geldiğini kaydeden Zafer Çağlayan “Bugün kendi otomotivi üretebileceğini dile getiren bir hükümet ve bir Başbakan var” diye konuştu.

Ar-Ge’ye yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Çağlayan “Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki Ar-Ge’ye verilen destek kadar destek yok. Bunu iyi değerlendirmemiz, bu desteklerden iyi derece faydalanmamız lazım” dedi.

İthalat ve ihracat rakamlarına da değinen Çağlayan “İthalattan utanacak halimiz yok. Enerji ithalatı yapan bir ülkeyiz. Eski bir Cumhurbaşkanın dediği gibi “Petrol vardı da biz mi içtik.” Dünyada en çok hurda ithalatı da yapan ülke de biziz. Hem de en pahalı fiyattan. Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kaldırılmasına yönelik taleplere de değinen Çağlayan “Yüzde 3’lük Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ben de karşıyım. Ben bunları size şirin gözükmek için söylemiyorum. Beni ister sevin ister sevmeyin. Bunla ilgili çalışmalarımız var. Temennim, inşallah sizlerin üzerinde yük olan şeyleri kaldırmak” dedi.

Kaynak: İHA