Engelli Raporu Verilmeyen Genç Valilik Önünde Eylem Yaptı

Adana‘da, kendisine doktorların engelli raporu vermediğini ileri süren felçli genç, bu yüzden iş bulamadığını öne sürerek eşi ve iki çocuğu ile valilik binası önünde protesto eylemi yaptı.

Adana‘da, kendisine doktorların engelli raporu vermediğini ileri süren felçli genç, bu yüzden iş bulamadığını öne sürerek eşi ve iki çocuğu ile valilik binası önünde protesto eylemi yaptı. Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı 1,5 yıl önce

kısmi felç olan Yakup Yılmaz, eşi Songül, çocukları Ayşegül ve Eyüp ile valilik önüne gelerek yetkililerle görüşmek istedi. İçişleri Bakanı Osman Güneş‘in ziyareti nedeniyle bahçede toplanan protokolün önünde gerçekleşen olayda, Yakup Yılmaz, kızı çocuğunu kucağına alarak valilik binası girişi önünde oturmaya başladı. Kendisine doktorların engelli raporu vermediğini bu yüzden iş bulamadığını öne süren Yakup Yılmaz, ailesine sahip çıkılmamasını protesto etti.

9 Mart günü eşini ve çocuklarını rehin alıp babasının evini yakmaya çalışırken polis tarafından ikna edilen ancak 12 Mart Cumartesi günü eşini ve çocuklarını rehin alıp babasının evini yakan Yakup Yılmaz, valiliğe sürekli geldiğini vali yardımcılarının kendisini kovduğunu ileri sürerek Bakan Osman Güneş ile görüşmek istedi. Devreye giren Vali Yardımcısı Fikret Deniz de, Yılmaz‘a yardım sözü verdi. Ancak Yılmaz, Bakan Güneş ile görüşmekte ısrar etti.

Bu arada yaşanan tartışmadan etkilenen üç yaşındaki kızı Ayşegül ağlamaya başladı. Polisler de Yılmaz‘ı bir türlü ikna edemeyince Çevik Kuvvetten sorumlu Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga, eylemcinin uzaklaştırılmasını istedi.

Bunun üzerine güvenlik güçleri, Yakup Yılmaz‘a müdahale ederek kucağındaki çocuğunu aldı, ardından kendisini de valilik binası önünden uzaklaştırdı. Yılmaz‘ın eşi de gözyaşlarına hakim olamadı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga gözyaşlarına boğulan küçük Ayşegül‘ü de öperek sakinleştirmeye çalıştı.

Yakup Yılmaz‘ın uzaklaştırılmasından sonra İçişleri Bakanı Osman Güneş valilik binasına geldi.

Kaynak: İHA