Chp Ordu Milletvekili Güner, Teleferikle İlgili Soru Önergesi Verdi

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplamasını istediği soru önergesinde teleferik inşaatının engellenmesinden haberdar olup olmadığını sordu.

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplamasını istediği soru önergesinde teleferik inşaatının engellenmesinden haberdar olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Milletvekili Güner, soru önergesinde, daha önce gerekli izinleri almış olmasına rağmen Ordu Belediyesi tarafından yapımına başlanılan teleferik inşaatının neden engellendiğinin açıklanmasını istedi. Engelleme nedeni olarak 2009 yılında belediye seçimlerinde alınan yenilginin etkisi olup olmadığını soran Güner, “Kamuoyunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu psikolojik etki sonucu teleferik konusunu kişiselleştirdiği algısı oluşmuştur. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” dedi.

Rahmi Güner soru önergesinde şu soruları yöneltti: "2010 Nisan ayında gerçekleştirilen temel atma törenine partinizin milletvekilleri de katılmış, Sayın Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da kutlama telgrafı göndermiştir. Gelinen noktada bahsi geçen projenin imalatları tamamlanmış, ayakları dikilmiş, sadece montaj aşaması kalmış ve maddi olarak da 9,1 milyonluk projenin 7 milyonluk kısmı gerçekleşmiştir. Bu aşamada faks emriyle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu‘nu devreye sokan bakanınız hangi amaca hizmet etmektedir?

Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 04.11.2010 tarihinde Yalı Camii’nin koruma alanı hangi gerekçeyle genişletmiştir? Koruma alanını genişleterek yüzde 80’i bitmiş olan teleferik projesini durdurmak mı amaçlanmıştır?

Samsun’da 5000 yıllık tarihi geçmişi olan Antik Amisos alanındaki teleferiği ve Bergama’daki teleferiği görmezden gelen Sayın Bakanınızın 2009 yerel seçimlerde yaşadığı yenilgi dolayısıyla tarafınızdan baskılanması söz konusu mudur?"