Anne Ve Babasının Yanında Cinayet İşledi (Özel)

Tuzla’da kavgalı olduğu genci konuşma bahanesiyle babasına ait iş yerine çağırdıktan bıçaklayarak öldüren kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tuzla’da kavgalı olduğu genci konuşma bahanesiyle babasına ait iş yerine çağırdıktan bıçaklayarak öldüren kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçmeler Mahallesi Ankara Caddesi Gediz Sokak 3 numaradaki ‘Ümit Cam’ isimli camcı dükkanında meydana gelen cinayet iddialara göre şöyle gelişti; bir süre önce Tuzla Kafkale Spor Salonunda gerçekleştirilen konserde Ümit Taşözü (19) ile Yunus Yahşi isimli gençler arasında kavga çıktı. Bıçakla hafif şekilde yaralanan Yunus Yahşi, durumu askerden yeni gelen ağabeyi Ömer Yahşi’ye (22) anlattı. Bunun üzerine Ümit Taşözü ve ağabey Ömer Yahşi birkaç defa telefonla konuşarak tartıştı.

    İddialara göre, 28.03.2011 günü akşam saatlerinde Ömer Yahşi’yi telefonla arayan Ümit Taşözü tartışma sırasında Yahşi’ye babasına ait İçmeler Mahallesindeki camcı dükkanında kendisini beklediğini söyleyerek telefonu kapattı. İş yerinin bulunduğu adrese gelen Yahşi, Ümit Taşözü’nün annesi Saliha ve babası Rıza Töşözü ile birlikte dükkanda olduğunu görünce içeriye girdi. İki genç arasında başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüşünce Ümit Taşözü Ömer Yahşi’yi anne ve babasının yanında bıçaklamaya başladı. Ömer Yahşi vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleri ile kanlar içinde yere yığıldı.

    Ağabeyinin Taşözü’nün bulunduğu iş yerine gittiğini öğrenen Yunus Yahşi de olay yerine gitti.

Ağabeyine yardım etmek isteyen Yunus Yahşi de olay sırasında kolundan yaralandı.

    Ömer Yahşi vatandaşlar tarafından çağrılan ambulans ile ağır yaralı olarak özel GİSBİR Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Ümit Taşözü’nün babası Rıza ve annesi Saliha Taşözü’nü gözaltına alırken kayıplara karışan Ümit Taşözü’nün yakalanması için de çalışma başlattı. Ümit Taşözü olaydan yaklaşık iki saat sonra Tuzla Asayiş Büro ekiplerinin çalışması sonrasında saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Bürodaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ümit Taşözü, Rıza Taşözü ve Saliha Taşözü Tuzla Adliyesi’ne sevk edildi.

    Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Tuzla Devlet Hastanesi’ne getirilen zanlılar burada Ömer Yahşi’nin akrabaları ve yakınları tarafından linç edilmek istendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastane önünde polis ekipleri öfkeli kalabalığı güçlükle engelledi.

    Tuzla Adliyesi’nde Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılardan anne Saliha Taşözü savcılık tarafından serbest bırakılırken baba Rıza Taşözü ise tutuklama istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Cinayeti işlediği belirlenen Ümit Taşözü ise tutuklanarak Maltepe Cezaevi‘ne sevk edildi. Yaklaşık 5 ay önce askerliğini bitiren Ömer Yahşi’nin Tuzla Tersaneler Bölgesindeki bir tersanede boyacı olarak çalıştığı öğrenildi.