Abdurrahman Küçük: Zirve Yayınevi Davasıyla Uzaktan Yakından İlgim Yok

Üç kişinin ölümüyle sonuçlanan Zirve Yayınevi saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara‘daki evinde arama yapılan Prof.

Üç kişinin ölümüyle sonuçlanan Zirve Yayınevi saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara‘daki evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, olayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını savunarak doğrudan doğruya suçlandığı herhangi bir davanın olmadığını belirtti. Türkiye‘nin meselesinin kendisinin meselesi olduğunu söyleyen Küçük, bütün çalışmalarının yayınlandığını ve aramaların yayınladığı eserlerle ilgili olabileceği tahmininde bulundu.

Eryaman‘daki evindeki aramaların ardından gazetecilere açıklama yapan Küçük, yazdığı bütün eserlerin yayınlanmış eserler olduğunu, taslak halindeki kitap hazırlayan yazarların kendi eserlerini kaynak gösterdiğini belirtti. Doğrudan doğruya suçlandığı bir dava bulunmadığını kaydeden Prof. Dr. Küçük, "Doğrudan doğruya suçlandığım bir dava yok. İstanbul‘da devam eden bir dava sonucunda öyle zannediyorum ki çalışma alanları yayınladığım eserler dolayısıyladır. Bunların hiç birinde de herhangi bir suç unsuru yoktur. Türkiye‘nin her meselesi benim meselemdir. Her meseleyle alakalı kalem oynatmışımdır." dedi.

Yapılan aramaların Malatya‘daki Zirve Yayınevi baskınıyla alakalı olup olmadığının sorulması üzerine Küçük şunları söyledi: "O davayla uzaktan yakından hiç bir bağlantım yoktur. O davayla ilişkilendirmiş olabilirler. O da yapmış olduğum çalışmalardan ötürüdür." ifadelerini kullandı. Evinde ağırlıkı olarak misyonerlik üzerine yaptığı çalışmaların arandığını bildiren Küçük, "Herşey arandı ama ağırlıklı olarak benim 1985 yılından itibaren üzerinde çalıştığım konularla üzerineydi. Misyonerlikle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili. Benim zaten bütün bu çalışmalarım yayınlanmıştır. Bugüne kadar yayımlanan 23 kitabım vardır." diye konuştu.