Antalya’Da Kızılsaray Ve Kışla Mahallelerine Muhtar Evi Yapılacak

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Kışla ve Kızılsaray mahallelerinde muhtar evi yapılacak. Muratpaşa Belediyesi Başkanı Süleyman Evcilmen, muhtarevleri projesinin farklı illerdeki belediyelerden model olarak istendiğini belirtti.

Muratpaşa Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısı Başkan Süleyman Evcilmen yönetiminde yapıldı. Önergeler dâhil 22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kışla ve Kızılsaray mahallelerine muhtar evi yapılması maddeleri, komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.

Gündemde yer alan Meltem Mahalllesi ile Güzeloba Mahallesi’ne muhtarevi yapılması maddeleri ise planda yerlerinin belirlenmesi amacıyla ilgili komisyonlara gönderildi. Grupların, muhtar evlerinin tek tek değil, tüm mahalleler için bir seferde getirilmesi önerisini yanıtlayan Evcilmen, “Bazı mahallelerimizde muhtarlarımız kendi işyerlerinde, ya da yine belediyemiz tarafından oluşturulan sosyal tesislerin içinde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu nedenle, muhtar evlerini özellikle talepte bulunan mahallelerimize yapıyoruz.” diye konuştu.

Muhtar evlerinin gelen talepler doğrultusunda ve belirlenen komisyonun bununla ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra yapılmaya başlandığını belirten Evcilmen, “Bizim başlattığımız modern muhtar evlerinin projelerini, değişik illerdeki belediyelerden de istediler. Yakın zamanda gittiğiniz farklı illerde Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisindeki muhtar evlerinin aynısını görürseniz şaşırmayın.” dedi.

Meclis toplantısında Kayaaltı Konut Yapı Kooperatifi’nin 4 bin metrekarelik alanının 1 TL karşılığında Muratpaşa Belediyesi’ne hibe edilmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Evcilmen, davranışı nedeniyle Kayaaltı Konut Yapı Kooperatifi yöneticilerini ve kooperatif üyelerini kutladı.