'Türkiye Sarkozy şovunu Sarkozy'nin kursağında bıraktı'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Libya'da yaşanan olaylarda, koalisyon güçlerinin ilk saldırıyı düzenlemeye başladıklarında, bunun bir Sarkozy şov olduğunu belirterek, "Ama Türkiye Sarkozy'nin şovunu ve iştahını kursağında bırakmıştır" dedi. Çelik, Libya'nın Irak olmasının da önüne geçtiklerine dikkat çekti.

Beyaz tv ekranlarında dün akşam yayınlanan Ferda Yıldırım ile Oy Pusulası programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik konuk oldu. Ortadoğu'da yaşanan olayları değerlendiren Çelik, Libya'da koalisyon güçlerinin ilk saldırıyı düzenlemeye başladıklarında, bunun bir Sarkozy şov olduğunu söyledi.

"Türkiye Sarkozy'nin şovunu ve iştahını kursağında bırakmıştır" diyen Çelik, "Sarkozy bir iç politika hesabı yapıyordu. Orada popüleritisi iyice aşağılara düşmüş bir liderden söz ediyoruz. Kendi ülkesinde girdiği mahalli seçimelerde olsa kan kaybeden bir ülkeden söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerek Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gerekse Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'in dün yapılan eyalet seçimlerinde yara aldıklarını ifade eden Çelik, "Bundan sonrada almaya devam edecekler" dedi.

"Ama eğer Türkiye NATO'da bu etkinliğini ortaya koymamış olmasaydı, eğer kendi tezini kabul ettirmemiş olsaydı, sözüm ona o müttefik güçler Libya'yı yerle bir edeceklerdi" diye konuşan Çelik, "Bütün zenginlik telsisleri ve zenginlik kaynaklarını yerle bir edeceklerdi. Sonra Kaddafi'de devrildikten sonra yeni yönetime diyeceklerdi ki, bunların imal edilmesi lazım. Libya'da bu teknoloji de yetişmiş insan gücü de yok. Kim yapacak bunları" şeklinde konuştu.

"İPEK BÖCEĞİ POLİTİKASI YAPMIYORUZ"

Türkiye'nin, Libya'nın Irak olmasının önüne geçtiğine dikkat çeken Çelik şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ne işi var oarada diyorlar. Türkiye'nin bal gibi işi var orada. Türkiye oraya insan öldürmeye gitmiyor. Afganistan'da tıpkı yapmadığı gibi. Afganistan işgal edilmiş, Amerikalılar Afganistan'a girmiş. El-Kaide'yle mücade talibanla mücade adını ne olursa olsun biz buna mani olamıyoruz. Gerçekten orada El Kaide'yle talibanla mücade ediliyorsa bunu anlarım.

Ama Türkiye bugün Afganlarında umudu durumundadır. Türkiye oraya insani yardım unsurlarıyla birlikte gitmiştir. Ve Türkiye orada yaraları saran bir ülke haline gelmiştir. Kabil'in asfaltını yapan bir ülke haline gelmiştir. Ve Amerikalı askerler rahat dolaşmak istedikleri zaman Türk subayların üniformalarını giyerek dolaşmaya çıkıyorlar. Biz sadece Libya'da değil bizim ordumuz 28 dünyanın ayrı bölgesinde. Biz ipek böceği politikası yapmıyoruz."

BEYAZ GAZETE