NASA photoshop kullanıyor olabilir mi?

NASA adına yüzlerce Photoshop lisansı alındığını ve bununla doğru orantılı olarak kendi fakültesinde onlarca Photoshop uzmanı yetiştirmesi, örnek olarak gösteriliyor

NASA photoshop kullanıyor olabilir mi?
Adobe’un ünlü fotoğraf düzenleme programı Photoshop, çoğu zaman sadece renk düzeni ayarlama veya fotomontaj gibi basit işlemlerde kullanılıyor. Ama bu programla yapabilecekleriniz bundan ibaret değil…

NASA, bunu uzun yıllar önce çözmüş olacak ki artık ünlü teleskop Hubble’ın çektiği neredeyse tüm görüntülerde oynama yapıtığı ifade edildi. 

İşte bu uzmanlardan birisi Hubble’ın gönderdiği görüntülerin nasıl “shop”landığını gösteriyor. Hubble’ın resmi sitesinde paylaşılan videoda dünyamıza 68 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan NGC 3982 adındaki spiral galaksinin görüntüleriyle nasıl oynandığını açıkça görebiliyoruz. Tam 10 saatlik bir çalışmanın ardından ortaya çıkan görüntülerin yapılma amacını hemen kötüye yormayın.

Galaksiler, aslında insan gözünün algılayamayacağı kızılötesi, morötesi ve birçok manyetik ışık dalgaları yayarlar. Photoshop ile bu ışınları görünür hale getiren uzmanlar, hem daha kapsamlı bir inceleme fırsatı, hem de insanların da uzayı farklı bir açıdan görmesini sağlıyorlar.