Meslek Yüksek Okulunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

Narman Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilciliği tarafından Çanakkale şehitlerini anma programı düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu konferans salonunda NMYO öğrenci temsilciliği tarafından hazırlanan Çanakkale şehitlerini anma programına Yüksek Okul sekreteri Erol Aksoy öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çanakkale zaferi ve Kınalı Kuzular adlı Çanakkale belgesel izlendi.

Anma programında daha sonra Atatürk Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyelerinden Yücel Çil “Çanakkale zaferi ve şehitleri” konulu konferansta konuştu. Çil konuşmasında Mart ayının milli tarihimizde önemli olduğu kadar bölgemiz ve ilçemiz için de önemli gün ve tarihlerle dolu bir ay olduğunu belirterek, “Çanakkale zaferi kolay kazanılmış bir zafer değildir. Osmanlı imparatorluğunu asker ve donanım bakımından güçsüz olduğu bir döneminde bu savaş başladı. Bu savaşta çok sayıda askerimizin şehit olması bu mücadeleyi sona erdirmedi o dönemde okullardan öğrenciler silahlanarak mücadeleye destek oldular. Hatta o yıllarda okulların mezun dahi veremediği ve Çanakkale savaşları böyle şartlarda zaferle sonuçlandı” dedi.

Çil, “Çanakkale de itilaf devletleri askerlerinin hiçbir başarı gösteremedikleri tek başarılarının geri çekilmeyi başarmak olmuştur. Çanakkale savaşının zaferle sonuçlanması milli mücadele liderinin de belli olmasına sebep olmuştur bu zafer sonrası Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadelenin de lideri olmuştur” diye konuştu.

NMYO sekreteri Erol Aksoy programı hazırlayan öğrenci temsilciliğine teşekkür ederek çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA