47. Kütüphane Haftası Keşan’Da Da Kutlandı

47. Kütüphane Haftası, Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde kutlandı.

47. Kütüphane Haftası, Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde kutlandı.

Kültür Merkezi’nde bulunan İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa, Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, İlçe Emniyet Müdürü Harun Çil, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, yaptığı açılış konuşmasında, "Halk kütüphaneleri, her yaş ve seviyedeki insanların ücretsizce serbest bir şekilde yararlandığı kültür kurumlarıdır. Halk kütüphaneleri bir anlamda da halkın üniversiteleridir. Bu nedenle bir şehirde ve bir toplumda kütüphaneler son derece önemlidir. Çünkü toplumların ekonomik kalkınmasının yanı sıra kültürel olarak da kalkınması gerekmektedir. Bunu başaramamış toplumlar tam anlamıyla gelişmiş sayılmazlar." dedi.

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da kitap okumanın önemine değinerek, kendisin de iyi bir okuyucu olduğunu dile getirdi. Daha sonra ise 2010 yılının en çok kitap okuyan yetişkin ve çocuklarına hediyeleri verildi. Etkinlik, yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.