Kadirli’De Eğitim Çalışanlarına Seminer Verildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Bağımlı Olma Özgür Ol projesi kapsamında eğitim çalışanlarına seminer verildi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Bağımlı Olma Özgür Ol projesi kapsamında eğitim çalışanlarına seminer verildi.

Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından hazırlanan projenin ilk semineri Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.

Seminere Kaymakam Orhan Aktürk, Emniyet Müdürü Andaç Çelebi, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürsoy, daire amirleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürlüğü’nden doktor Abdurrahman Akıncı sigaranın zararları hakkında bilgi verdi.

Dünyada en büyük sağlık sorununun sigara olduğunu ve pasif sigara içicilerinin de bağımlılar kadar zarar gördüğünü vurgulayan Akıncı, "Sigaranın en tehlikeli maddeleri nikotin, karbonmonoksit ve katrandır. Dünyada her 6 saniyede 1 kişi sigaradan ölmektedir.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Amirliğinde görevli polis memuru Zafer Cebeci ise madde bağımlılığı ve çeşitleri hakkında bilgi verdi.

Uyuşturucu bağımlılığı yaşının düştüğüne dikkat çeken Cebeci, uyuşturucu madde kullananların sayısının ise her geçen gün arttığını kaydetti.

12 gün sürecek ve 35 bin kişiye ulaşılması planlanan projeye, Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kadirli Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti ve Kadirli Genç İş Adamları Derneği (KAGİAD) destek veriyor.