Çermik İlçesinde Okullaşma Oranı Yüzde Yüze Ulaştı

Diyarbakır‘ın Çermik İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ilçe merkezi ve köylerde eğitime olan ilginin arttığını belirterek, okullaşma oranında yüzde yüzü yakaladığını ve zorunlu öğrenim çağında olan bütün kızların okula gittiğini söyledi.

Çermik ilçesinde okullaşma oranının yükseltilmesi amacıyla başlatılan eğitim seferberliğine 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında da devam edildiğini belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, bu alanda büyük başarı elde ettiklerini ve ilçe genelinde zorunlu öğrenim çağında olan 5 bin 639 erkek, 5 bin 368 kız öğrenci olmak üzere 11 bin 7 kişinin tamamının okula gittiğini kaydetti. Kaymakam Babahanoğlu, "Özellikle köylerde eğitime karşı ilginin artması bizleri memnun etmiştir. Artan bu ilgi bizi hem duygulandırdı

hem de sorumluluk iş yükümüzü arttırdı. Eğitimde bu uyanış ve canlanmaya katkı yapan herkese, özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim alanında başlatılan çalışmaların artarak devam edeceğini kaydeden Kaymakam Babahanoğlu, Çermik‘in okullaşma oranının da yüzde yüzü yakaladığını söyledi. Kaymakam Babahanoğlu, zorunlu öğrenim çağında olan 6-14 yaş grubundaki bütün çocukların okula gitmelerinin sağlandığını, özellikle okula gitmeyen zorunlu öğrenim çağında olan kız çocuklarının tamamının okula gitmelerinin ise kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Babahanoğlu, "Anayasamız ve diğer yasalar gereği her öğrenci velisi çocuğunu mecburi

ilköğretim kurumuna göndermekle yükümlüdür. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde ortaöğretime gitmeyen ve kırsalda yaşayan özellikle kız çocuklarını okula kazandırmak amacıyla ailelere yönelik ikna ekipleri kurulmuş ve bu ekip ilçe merkezi ile tüm köyleri gezerek çocuklarımızı okula kazandırmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA