10 Metrekare Naylon Çadırda Yaşam Mücadelesi

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde yaşayan Kuru ailesi, iki yıldır 10 metrekare çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde yaşayan Kuru ailesi, iki yıldır 10 metrekare çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Tansiyon hastası olan 47 yaşındaki Ahmet Kuru, hastalığı nedeniyle ayakta duracak dermanı olmadığı için çalışamadığını ve ailesine bakamadığını söyledi. Çocukları, gelinleri ve torunlarının da kalacak yerleri olmadığı için 9 nüfusla 10 metrekarelik çadırda yokluk ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Kuru, "Daha önce kirada kalıyorduk. Kirayı

ödeyemediğim için ev sahibi oğlunu bahane ederek evden çıkmamızı istedi. Şu an bu çadırda yaşıyoruz. İşte görüyorsunuz halimi, bir eve ihtiyacım var" dedi. Hasta olduğunu anlatan Ahmet Kuru, şöyle konuştu: "Çalışacak durumum yok, tansiyon hastasıyım, ayakta duracak halim de yok, suyumu, yemeğimi komşularım getiriyor. İki yıldır 9 nüfus çadırda yaşıyoruz. İki yıldan bu yana yetkili yerlere müracaatta bulundum ama bir sonuç alamadım. Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum."

Eşi Ayten Kuru da (43), küçük bir evi olmasını istediğini belirterek şunları söyledi: "İçerisine girecek kadar yuvam olsun istiyorum. Eşim gibi bende hastayım, çocuklarımın da yuvası yok, herkes gibi benim de bir evim yuvam olmasını istiyorum. Komşularım yemek getirecek çocuklarım yemek yiyecek, komşularım elektrik verecek geceleri aydınlanacağız. Benim çocuklarımın da yuvaları olsun istiyorum. Devletimden, büyüklerimden yardım istiyorum. Bize acısınlar."

YETKİLİLER BU AİLEYE SAHİP ÇIKSIN

Ailenin durumuna üzülerek kendi arazisi üzerinde yer gösterdiğini ve onlara bu çadırı yaptığını kaydeden mahalle sakinlerinden Hasan Kandemir (71) de, sözlerine şöyle devam etti: "Ailenin durumuna acıdım. Kendi arazimden bir yer verdim. Çadırı da birine yaptırdım. Bu aileye kimse sahip çıkmamış, aç açıkta bu yaşayan bu aileye sahip çıkan kimse yok mu? Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Devlet büyüklerimizden bu aileye sahip çıkmalarını istiyorum."

Kaynak: İHA