Ygs İçin Öğrenciler Okullara Akın Etti

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yurt genelinde gerçekleşti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yurt genelinde gerçekleşti.

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan YGS sınavına, 1 milyon 692 bin 345 aday katıldı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)den alınacak puanlar yüzde 40 tesir edeceği bildirilen ilk sınav için öğrenciler kadar veliler de heyecan yaşadı. Sabah erken saatlerden itibaren yollara düşen veli ve öğrenciler, önceden belirtilen okullara akın etti. Bu kapsamda İzmir Ticaret Meslek Lisesi‘ne gelen öğrenciler, sıkı polis kontrolünden geçtikten sonra saat 09.00‘da sınıflara alınmaya başladı.

Öğrenciler, önceden uyarılmalarına rağmen yanlarında getirdikleri kalem, silgi, kalemtraşları girişte atmak zorunda kaldı. Polisin elle arama yapması ve içeride X-Ray cihazından geçen öğrenciler sınıflara yöneldi.

Başörtülü öğrencilerin problem yapılmadan içeri alındığı dikkat çekerken, Maliye‘ye ait bir araçla sorular getirildi. Bazı velilerin okul dışında tespih çektikleri görülürken birçoğunun da dua ettikleri gözlemlendi.

Geç kalan öğrenciler koşarak içeri girdi. Okulu karıştıran bazı öğrenciler ise sınav öncesi aceleyle sınav yerine gitmek için hareket etti.

Türkiye ve KKTC‘nin başkenti Lefkoşa‘da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda YGS yapıldı. 1 milyon 692 bin 345 adayın katıldığı sınav saat 10.00‘da başladı. Tek oturumda 160

dakika süre verilen öğrenciler yanlarında sadece YGS Sınava Giriş ve nüfus cüzdanı getirdi.