Tbmm Başkanı Şahin: Okulların Açılmasına Öncülük Edenlere Sevgilerimi Sunuyorum

TBMM Başkanı Şahin, “Brooklyn Amity School‘un kuruluşunda bulunan eğitim gönüllülerini tebrik ediyor; onları yönlendiren büyüklerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.‘‘ dedi.

TBMM Başkanı Şahin, “Brooklyn Amity School‘un kuruluşunda bulunan eğitim gönüllülerini tebrik ediyor; onları yönlendiren büyüklerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.‘‘ dedi.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, ABD temaslarının son gününde Türk-Amerikan okulu Brooklyn Amity School’u ziyaret etti. Öğrencilerin, Türk ve Amerikan bayraklarıyla karşıladığı programda konuşan Şahin, “Ülkemizden binlerce kilometre uzakta İstiklal marşımızı sizlerden dinlemekten inanılmaz mutluluk duydum. İstiklal marşımızın kabulünün 90’ıncı yılını 10 gün önce TBMM çatısı altında kutlamıştık. 12 yıl önce okulumuzun kuruluşunda bulunan eğitim gönüllülerini tebrik ediyor; onları yönlendiren büyüklerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

    Okul müdürü Vahit Sevinç’in hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan programında meclis başkanına birde sürpriz hediye takdimi yapıldı. Meclis başkanına, çocukluk döneminde çekilmiş bir fotoğraftan kopya edilen kara kalem bir resim hediye edilirken, “Bu resim benim 11 yaşındayken çekilmiş bir fotoğrafımdan kopya edilmiş. Fotoğrafı hala saklıyoruz, oğlum zaman zaman bu fotoğrafı gösterip ‘bana çok benziyormuşsun baba’ bile diyor.” diye konuştu.

    ÖĞRENCİLERİN İMZALADIĞI GALATASARAY FORMASI HEDİYE EDİLDİ

    Okul ziyaretindeki bir diğer sıra dışı an ise Şahin’e öğrenciler tarafından imzalanmış Galatasaray formasının hediye edilmesiydi. Brooklyn Amity School’da beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan dünya şampiyonu karateci Meral Ölmez tarafından takdim edilen forma öncesinde, Ölmez şampiyon olduğu dönemde Mehmet Ali Şahin tarafından kendisine verilen plaketleri gösterip meclis başkanına Galatasaray formasını hediye etti.

    Programdan bir diğer sıra dışı an ise AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’ın sürpriz bir şekilde doğum günün kutlanmasıydı. 43 yaşına giren milletvekili öğrencilerin ‘iyi ki doğdun’ şarkısı eşliğinde doğum günü pastasını TBMM başkanıyla birlikte kesti. Heyet okul öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirerek, önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanan Brookly Amity School’un yeni bina inşaatında incelemelerde bulundu.

    Programa katılanlar arasında; AK Parti Çankırı Milletvekili ve TBMM Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu, Adana milletvekili Dengir Mehmet Fırat, Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, Ankara milletvekili Zeynep Dağı, Malatya milletvekili Mehmet Şahin, Büyükelçi Namık Tan ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar yer aldı.