Büyükorhan Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükorhan’da yaptırılacak belediye hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükorhan’da yaptırılacak belediye hizmet binasının temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, kentin her köşesine değer katan çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Altepe, "Büyükorhan’da güzel bir eser kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası sosyal ve kültürel bir aktivite merkezi olacak. Gündelik hayata renk katacak olan bir hizmet binasını güzel ilçemize kazandıracağız. Buralara hizmet etmek bizim için büyük gurur ve onur. Uzanabildiğimiz her yere ulaşacağız." diye konuştu.

Dağ yöresindeki ilçelerin de büyükşehire bağlanması için gereken çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Bu bölgelere hizmet edelim istiyoruz. Büyükorhan artık göç veren değil göç alan, gelişen ve büyüyen bir ilçe olsun istiyoruz. Bursa, nasıl kalkınıyorsa, Yörük ve Türkmen diyarı, ecdad yadigarı bu güzel beldelerimiz de el birliğiyle kalkındıracağız." şeklinde konuştu.

Bursa’nın çağdaş bir şehir olması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, şöyle konuştu: "Uzanabildiğimiz tüm ilçelerde, şehirlerde ve hatta diğer ülkelerde de ecdadımızın emaneti olan eserleri ayağa kaldırıyoruz. Bursa’da Türkiye’ye ve dünyaya örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz, bu ecdadın kültürünü yaşatıyoruz. Bursa’nın doğal güzellikleri, nehirleri, şelaleleri ve Uludağ’ı ile ayağa kaldırılarak, kent ekonomisinin canlanması ve dünyanın önde gelen kentlerinden biri olması için çalışıyoruz. Hızlı büyüyen ve yoğun göç alan bu şehri sağlıklı bir kent yapma hedefiyle kültürel tesislerden altyapıya kadar her alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

TESİS 6 AYDA TAMAMLANACAK

Temeli atılan hizmet binasının 912 metrekare inşaat alanında 344 metrekare zemine oturduğunu belirten Başkan Altepe, 3 katlı ahşap binada eğitim merkezi, muhtarlık, lobi ve toplantı salonlarının bulunacağını belirtti. Tesisin en geç 6 ay içinde tamamlanacağını ifade eden Başkan Altepe, Ankor İnşaat tarafından yapılacak tesisin güzel bir açılışla hizmete başlayacağını vurguladı. Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen de dağın saklı yüzü Büyükorhan’a çok amaçlı bir hizmet binası yaptıracak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’ya 86 kilometre uzakta olan Büyükorhan’ın 12 bin 743 toplam nüfusu olduğunu söyleyen Türkmen, ilçenin değerlerini anlattı. Yapılacak çalışmalardan da bahseden Türkmen, halkın refahı ve mutluluğunu artırmak amacıyla yapılanlar kapsamında gençleri ve çocukları kahvelerden kurtarmak için halı saha ve spor salonu talebinde bulundu.

Orhaneli Kaymakamı ve Büyükorhan Kaymakamvekili Ahmet Atılgan ise hizmet binasının tamamlandığında ilçenin 3 önemli sorununun halledilmiş olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye şükran plaketi, AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun’a da çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Başkan Altepe, protokolle birlikte hizmet binası inşaatının temeline ilk harcı döktü. Orhaneli İbrahim Hüsnü Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencilerinin dağ yöresine özgü halk oyunları gösterisi de törene renk kattı.