İşsiz Gençler Dış Ticarette İstihdam Edilecek

Şanlıurfa‘da genç istihdamını desteklemek üzere, Avrupa Birliği (AB) fonlarından faydalanarak yürütülecek olan ‘Dış Ticarette Genç İstihdamı‘ projesi başladı.

Şanlıurfa‘da genç istihdamını desteklemek üzere, Avrupa Birliği (AB) fonlarından faydalanarak yürütülecek olan ‘Dış Ticarette Genç İstihdamı‘ projesi başladı.



İşsiz gençleri dış ticaret alanında eğitmeyi hedefleyen proje, GAP Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, ŞUTSO yönetim kurulu üyeleri, iş adamları, kursiyerler ve proje koordinatörlerinin katılımıyla yapılan tanıtım toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Yaklaşık 12 ay olarak planlanan proje süresince; dış ticaret eğitiminin yanı sıra dış ticaret İngilizcesi eğitimi, uygulamalı fuar, ihracat desteklerinden faydalanma ve diğer teknik destekler gerçekleştirilecek.

Proje hedef kitlesi olan 50 işsiz gencin, Şanlıurfa’daki Kobi’lerde istihdam edilerek veya kendi dış ticaret firmalarını kurarak, hem Şanlıurfa ihracatını canlandırmaları hem ihracatı artırmak için sinerji oluşturmaları hedefleniyor.

Ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan yurt içindeki atölye çalışmaları ve yurt dışındaki teknik gezi ve fuarlara katılım olanakları ile dış ticaret, yabancı dil ve kişisel gelişim eğitimlerini alan 20’si kadın 30’u erkek 50 üniversite mezunu işsiz gencin çalışma hayatına geçişi kolaylaştırılacağı belirtiliyor.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Avrupa Birliği Destek Ofisi ve Şanlıurfa İhracatı Geliştirme ve Danışmanlık Merkezi (ŞİGEM) tarafından projelendirilen eğitim, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü tarafından üstlenildi.