Zenbilci Sarıçam‘A Çanakkale Ve Şehitler Müzesi‘Ni Kurmak İstiyor

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ilçede Çanakkale ve Şehitler Müzesini kurmak istediğini belirterek, "Bu benim en büyüm idealim." dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ilçede Çanakkale ve Şehitler Müzesini kurmak istediğini belirterek, "Bu benim en büyüm idealim." dedi.

Sosyal Hizmetler Vakfı‘nın onbeş günde bir düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Zenbilci, Sarıçam ilçesinin ve belediyenin kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Zenbilci, "İlçemizin hizmet açısından dezavantajları olduğu kadar avantajları da

var. Bu dezavantajları avantaja çevirdiğimiz takdirde geleceğe iyi bir miras bırakırız. Belediyenin temizlik, yol ve park yapımı rutin işlerinin dışında önemli görevleri var. Biz, Konya‘da Nalçacıların, Kayseri‘de Kambur Osman‘ın yaptığı imar uygulamalarını Sarıçam‘da yapabilirsek Sarıçam‘ın geleceği parlak olur. Bu konuda tüm mühendis

odaları ile toplantı yaptık. Saha çalışması yaptık. Bir imar planı hazırladık ve Büyükşehir Belediyesine takdim ettik. Onlar da bunun üzerinde çalışıyor. Bu imar planı Sarıçam‘da uygulanmaya konulursa bizim hizmetlerimiz de kolaylaşacak." şeklinde konuştu.

Başkan Zenbilci, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile kültürel alanda yapılan etkinliklere destek olduklarına dikkat çekerek, "Önemli düşüncelerimden birisi de Çanakkale ve Şehitler Müzesini Sarıçam‘da kurmak. Bunu başarmak en büyük idealim

ve hayalim." ifadesini kullandı.

Vakıf Başkanı Sabri Erdem ise 1993‘den beri tüten bu ocağın bundan sonrada tütmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Erdem, "Her onbeş günde bir misafir konuşmacı davet ediyoruz. Bir önceki konuşmacı Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay‘dı. Bu kez merkezden bir belediye başkanı Ahmet Zenbilci‘yi davet ettik. Kendisi davetimize icabet etti. Biz de başkan Zenbilci‘ye

teşekkür ediyoruz." dedi.