Nato Parlamenterler Asamblesi Başkanı Lamers: "Libya İçin Bir Şeyler Yapmak Zorundaydık"

NATO parlamenterler Asamblesi Başkanı Karl Lamers, kendi halkını bombalayan Libya‘daki Kaddafi rejimini durdurmak için bir şeyler yapmak mecburiyetinde oldukları kararını aldıklarını söyledi.

Gürcistan‘daki siyasi ve ekonomik durumu incelemek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Gürcistan‘a iki günlük ziyaret düzenleyen NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Karl Lamers çeşitli temaslarda bulundu. Lamers, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhael Saakşavili, Başbakan Nika Gilauri, Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Giorgi Baramidze ile görüşmelerde bulundu. Parlamento Başkanı David Bakradze ile görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Lamers, Libya hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karl Lamers, "Libya‘da kendi halkını bombalayan Kaddafi rejimine karşı başlatılan hava saldırısı için BM Güvenlik Konseyi‘nde alınan açık bir karar var. Bu hava saldırısının şimdi devam ettiğini düşünüyorum ve hepimiz kendi halkını bombalayan bu rejimi durdurmak için bir şeyler yapmak zorunda olduğumuz kararını aldık" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Atina‘da düzenledikleri toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika‘daki ayaklanmaların gündemlerine geldiğini söyleyen Lamers, "Bizden yardım ve isteyen insanlara yardım edeceğimizi söylemiştik. Bu konuda güzel tecrübelerimiz var, Ortadoğu ve Orta Avrupa‘daki demokratik değişimlerde bizden yardım istenirse onlara yardım edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA