İranlı Turistler Van‘a Akın Etti

İran‘da 13 günlük Nevruz tatilini fırsat bilen İranlıların, akın ettikleri Van‘da otelleri doldurup piyasayı canlandırması esnafın yüzünü güldürdü.

Nevruz dolayısıyla tatillerini Türkiye‘de geçirmek isteyen İranlı turistler, Van‘ın Saray ilçesinin Kapıköy, Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinin Esenedere beldesi ile Ağrı‘nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı‘ndan giriş yapıyor. Van‘daki 34 otel tamamen dolarken, İranlı turistlerin bol bol alışveriş yapması esnafı mutlu etti. Piyasaları canlandıran İranlı turistler ise, Van‘ın tarihi ve turistik mekanlarını gezerek uzun tatilin keyfini çıkarıyor. İranlı turistler kendilerine gösterilen ilgiden ve fiyatlardan memnun olurken, uzun Nevruz tatilini Van‘da geçiren misafirler için esnaf ve otel sahipleri küçük jestler de yapıyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Akdamar Oteli Genel Müdürü Okan Yazıcıoğlu, İranlıların gelmesiyle birlikte otellerinde doluluk oranının yüzde 100 seviyeye ulaştığını söyledi. Yazıcıoğlu, "İranlıların Nevruz tatilini Van‘da geçirmesi esnafın yüzünü güldürdü. Geçen seneye oranla gelenlerin sayısı az olsa bile piyasada bayağı bir hareketlilik var. Otel olarak onlar için eğlence programları düzenliyoruz. Kış mevsiminde doluluk oranı 50 oranındayken, İranlıların gelmesiyle bu seviye yüzde 100‘e ulaştı" dedi.

Kaynak: İHA