Beyrut Ortadoğu‘nun En Büyük Dijital Zirvesine Ev Sahipliği Yapıyor

Lübnan‘ın başkenti Beyrut‘ta düzenlenen ve Ortadoğu‘nun en büyük zirvesi olan "Arabnet 2011 Shift Digital Summit", web uzmanları, sektör oyuncuları, girişimciler ve yatırımcıları buluşturuyor.

22-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen zirvede sektördeki son trendler ve teknolojiler ele alınıyor. Zirve, Cumhurbaşkanı Michel Süleyman himayesinde Lübnan Merkez Bankası, Google, Aramex, Bank Audi, National Net Ventures ve TwoFour54 işbirliğiyle düzenleniyor. Bu yılki zirvede sektördeki en önemli gelişme olarak "sosyal" ve "mobil" iletişim konuları ön plana çıkacak. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sektör liderleri, binden fazla katılımcıya hitap edecek. Google, Yahoo ve Microsoft gibi önde

gelen internet şirketlerinin yöneticileri, tecrübelerini Nokia ve Ericsson gibi mobil iletişim firmalarının yöneticileri ile paylaşacak.

ArabNet‘in kurucusu Ömer Christidis zirvede yaptığı konuşmada, "ArabNet; medyadan reklama, telekomünikasyondan ticarete değin sektörler arasında meydana gelen dijital transformasyonu detaylı bir şekilde anlatan en iyi platform olma özelliğine sahip" dedi.

Suudi Yatırım Komitesi Müdürü Yamen Alhajjar de yaptığı açıklamada, "Bu tür forumların dünyada meydana gelen gelişimlerin takibi açısından çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Özellikle Arap dünyasında yaşanan son siyasi olaylara bakarsak, girişimci teknolojiler, Twitter ve Facebook gibi sosyal medyayı kullananların sayısını artırdı. Bu forum ayrıca farklı sektörler arasındaki işbirliğini tartışmak için uygun bir zemin sunuyor" diye konuştu.

IT şirketi temsilcisi Faddi Sabbaga ise, "Bu organizasyon özellikle ilgili internet ve dijital medyada yer alan kişileri bir araya getirmesi açısından çok ilgi çekici. Burada, size yeni ufuklar açabilecek insanlarla tanışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA