Baykal Seçim Çalışmalarına Katılmak Üzere Antalya‘da

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Olursun olursun zirveye çıkarsın sonra bir bakarsın haydi sil baştan gelirsin milletvekili adayı olarak işe başlarsın" dedi.

12 Haziran genel seçimleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi‘nden (CHP) Antalya‘dan aday adayı olan CHP eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bir dizi inceleme için Antalya‘ya geldi. Partisinin il başkanlığı binasında açıklamalarda bulunan Baykal, "Olursun olursun zirveye çıkarsın sonra bir bakarsın haydi sil baştan gelirsin milletvekili adayı olarak işe başlarsın" diyerek öz eleştiride bulundu. Siyasette önemli olanın ülkeye hizmet olduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu: "Bunu

götürürken kimi aday adayları listeye girer kimi giremez. Listeye girenlerin kimi milletvekili olur kimisi olmaz. Milletvekili olanların kimisi bakan olur kimisi olamaz bu süreç böyle işler. Olursun olursun zirveye çıkarsın sonra bir bakarsın haydi sil baştan gelirsin milletvekili adayı olarak işe başlarsın."

12 Haziran seçimlerine yönelik başlayan çalışmalara Antalya‘da katılacağını anlatan Baykal, şöyle konuştu: "Milletvekili aday adayı olarak başvurumu dün ilettim. Aday adaylığı sürecinde herkesin değerlendirmesinin bir önemi olacak. İl başkanı, il örgütü ve Antalya kamuoyunun hepsinin bir değerlendirmesi olacaktır. Hepimiz görevimizi yapmaya çalışacağız. Bir kişinin kanaatiyle iş olacağı düşünülmez. Bunun kararını alacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez alır."

Kendisini Antalya adayı olarak gördüğünü ve görev verilmesi halinde partisi adına sıkı bir çalışma sürecine gireceğini belirten Baykal, şunları söyledi: "Antalya‘da ön seçimin yapılmasını arzu ettim. Alınan karar büyük illerde ön seçim yapmama kararıydı. 15 bin üzerinde üyesi olan hiçbir ilde ön seçim yapılmadı. Bence yapılsa iyi olurdu. Bunu parti içi tartışmaya gerek yoktur. Bu noktadan sonra seçim yönetim tartışmalarını bir noktaya bırakmak gerekir."

Kaynak: İHA