Aydın’Da Dünya Su Günü Etkinlikleri

Dünya Su Günü Aydın’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından ‘‘Dünya Su Günü‘‘ dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Aydın valisi Hüseyin Avni Coş Hayatın varlığının ancak su ile mümkün olduğunu söyledi. Programda suyun önemini en iyi anlatan öğrencilere ödülleri verildi.

Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halil Canavar, daire müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, hayatın temel kaynağının su, hava ve toprak olduğunu belirterek, bu üç element olmadığı zaman hayatın devam etmesinin mümkün olmayacağını söyledi. İnsanların elektrik ve akaryakıt olmadan da yaşayabileceğini, hatta binlerce yıl yaşadıklarını vurgulayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ‘‘Su olmazsa, ürünlerimizi yetiştireceğimiz toprak olmazsa, nefes alabileceğimiz temiz hava olmazsa hayat orada insansızlaşır. Bu yüzden bu üç elementin önemini bilip bunlara sahip çıkmamız, korumamız gerekmektedir. Kirletmek çok kolay, ama kirletilmiş bir şeyi temizlemek bir o kadar zordur. Bu temel elementleri kirlettiğimiz zaman, temizleyebilmemiz, çok uzun zaman alacaktır. Su tüketimi ile birlikte, dünyadaki su kaynaklarını artırmamız söz konusu olamayacağına göre, su azlığı baş göstermeye başlayacaktır. Bir süre sonra insanların günlük içebilecekleri, günlük işlerinde kullanabilecekleri suyu bulmakta sıkıntıların yaşanması söz konusu olacaktır” diyerek dünyadaki en önemli ve kıt kaynakların başında gelen suyun kirletilmemesini de istedi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi sunumunun ardından ‘‘Dünya Su Günü‘‘ dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Vali Hüseyin Avni Coş tarafından ödüllendirildi.

Kaynak: İHA