Balıkesir Ak Parti Temayül Yoklamasından Mehmet Akif Okur İlk Sırada Çıktı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı‘nın, 24. dönem milletvekili adaylarını belirlemeye yönelik, yol gösterici olması amacıyla 66 Balıkesir milletvekili aday adayı için yaptığı temayül yoklaması sonuçlandı.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı‘nın, 24. dönem milletvekili adaylarını belirlemeye yönelik, yol gösterici olması amacıyla 66 Balıkesir milletvekili aday adayı için yaptığı temayül yoklaması sonuçlandı.

Temayül yoklamasına 3 binin üzerinde partili katılarak oy kullanıp, vekil olarak görmek istedikleri isimleri sıraladı.

AK Parti‘nin Balıkesir milletvekili aday adaylığı temayül yoklamasında, İl Genel Meclisi başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Mehmet Akif Okur, bin 101 oy alarak ilk sırada çıktı.

AK Parti Balıkesir merkez, ilçe ve belde teşkilat üyelerinin katıldığı temayül yoklaması sonuçları belli oldu. Koordinatörlüğünü AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İdris Güllüce‘nin üstlendiği Küçüksan Düğün Salonu‘ndaki temayül yoklamasına, partililerin katılımı yoğun oldu. Sabah saat 10.00‘da başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00‘ya kadar sürdü. Kadın üyelerin oylamaya ilgi göstermesi dikkat çekti. Kayıtlı 3 bin 234 partiliden 2 bin 230 kişi toplam 10 sandıkta oy kullandı. Halen milletvekili olan ve 12 Haziran genel seçimlerinde yeniden aday adaylığı başvurusunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Ayşe Akbaş ve Cemal Öztaylan‘ın isimlerine yer verilmeyen temayül yoklamasında ilk sıraları, yıllardır teşkilatın içinde yer alan isimler aldı. Sandıkların tamamı saat 16.30 sıralarında açılırken, tasnif işlemine başlandı.

Oylama sonucunda, İl Genel Meclisi başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Mehmet Akif Okur, bin 101 oy alarak ilk sırada çıktı. Okur ile birlikte İsmail Avcu, Ali Aydınlıoğlu ve Neşet Kırcalı da en çok oy alan aday adayları oldu.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, temayül yoklamasında ilk oyu atan isim oldu. Poyrazlı, "Sekiz kişilik aday sıralamanız nasıl?" sorusuna, "11 Nisan‘da hep birlikte görürüz." karşılığını verdi.

AK Parti‘de 66 milletvekili aday adayı için yaklaşık 2 bin 230 kişinin oy kullandığı temayül yoklamasında, ilk 8 sırada yer alan aday adayları şunlar: ‘‘1. M. Akif Okur 1101, 2. İsmail Avcu 1079, 3. Ali Aydınlıoğlu 754, 4. Neşat Kırcalı 705, 5. Özkan Kostak 679, 6. Şenol Durmuş 663, 7. Erhan Ortaköylü 660, 8. Ekrem Yavaş 624.‘‘