Ak Parti’De Demokrasi Şöleni Başlıyor

Bursa‘da AK Parti‘den milletvekili olmak isteyen 171 aday adayının yarışacağı temayül yoklaması yarın (pazar) yapılacak.

Temayül yoklaması Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yarın saat 10.00’da başlayacak. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın denetiminde gerçekleştirilecek temayül yoklaması saat 16.00 itibariyle sona erecek.

AK Parti Bursa il teşkilatlarından İl ve ilçe yönetim kurulları, il ve ilçe kadın kolları yönetimleri, il ve ilçe gençlik kolları yönetimleri, belde, mahalle ve köy temsilcilerinin yanı sıra büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile belediye ve il genel meclisi üyeleri sandık başına gidecek. 3 bin 500’ü aşkın teşkilat mensubunun oy kullanacağı temayül yoklamasına yeniden aday adaylığını açıklayan mevcut milletvekilleri hariç 171 milletvekili aday adayı katılacak. Toplam 6 sandıkta yapılacak temayül yoklamasında, seçimin güvenliği ve düzenini 60 görevli sağlayacak. Oy sayımına ise saat 16.00’dan sonra geçilecek ve sonuçlar sayım tamamlandıktan sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın www.akpartibursa.org.tr adresli internet sitesinden ilan edilecek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yarın ki temayül yoklamasının Bursa’ya ve tüm teşkilatlarına hayırlı olmasını diledi. Demokrasi adına Bursa’nın tarihi bir gün yaşayacağını ifade eden İl Başkanı Yalçın, şöyle konuştu:

“Teşkilatlarımız, Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecine katkı koyabileceğine inandığı, Türkiye’yi ileri demokrasiye taşıma idealini benimsemiş arkadaşlarımıza bu listede yer vermek için oy kullanacak. Hepsinden önemlisi temiz siyaset konusunda hassasiyeti olan arkadaşlarımıza bu konuda öncelik verilecek. Temayül sonuçlarını ilk kez halka açıklayacağız. Bu önemli bir ilk, sistemin kurumsal anlamda doğru bir yere oturması açısından önemli. Yürütülen sisteme güvenin artırılması önemli. Seçim sistemlerimiz genelde toplumun gerisinden gider, ama AK Parti olarak biz yeni bir adım atıyoruz. Temayül yoklamasına giren arkadaşlarımızın oylarına da saygı anlamında bu bilgilerin açıklanması önemli. Milletvekili aday adaylarımıza başarılar diliyorum. İl yönetimi olarak tüm aday adaylarımıza eşit mesafedeyiz.”

Kaynak: İHA