Iraklılar, İbrahim Tatlıses‘e Acil Şifalar Diliyor

İbrahim Tatlıses‘e düzenlenen saldırı Irak‘ta büyük üzüntüyle karşılanırken, halk gönüllere taht kuran Tatlıses‘e acil şifalar diliyor.

İbrahim Tatlıses‘in uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılması tüm Ortadoğu‘da yankı bulurken Irak halkı haberi üzüntüyle karşıladı. Başkent Bağdat başta olmak üzere Irak‘ın bütün kentlerindeki müzik marketlerde Tatlıses‘in kaset ve CD‘leri ön raflarda satılmaya başlandı. Tatlıses‘e düzenlenen saldırının ardından kasetçilerde şarkıcının posterleri asılırken, halk da kendisinin durumu hakkında haber alabilmek için haber bültenlerini takip ediyor.

Saldırıdan sonra CD satışlarında artış olduğunu söyleyen müzik market sahibi Ahmet Ali, "Benim için çok üzücü bir haberdi. İlk duyduğumda inanamadım ama sonradan gerçek olduğunu öğrendim ve çok üzüldüm. Bu olaydan sonra Tatlıses‘in CD satışları yükseldi, çünkü Irak‘ta kendisi çok sevilen bir sanatçı. İbo‘ya acil şifalar diliyoruz ve tekrar o güzel sesini dinlemeyi arzuluyoruz" dedi. Kasım Muhammed isimli diğer bir Iraklı da, "Ben Tatlıses‘i çok seviyorum, hatta kendisine aşığım. Sürekli onun şarkılarını

dinliyorum. Haberi duyunca çok üzüldüm, sağlık durumunu televizyonlardan takip ediyoruz, inşallah iyileşir ve işinin başına döner" dedi.

Tatlıses‘e saldırı Irak‘ta yaşayan Türk vatandaşlarını da üzüntüye boğdu. Irak‘ta çalışan Türk işçilerden Mehmet, "İbrahim Tatlıses‘in vurulmasından dolayı çok üzgünüz ve ona uzanan eller kırılsın diyoruz, nefretle de kınıyoruz. Televizyonda izlediğimde çok üzüldüm. Kendisinin tekrar eski günlere dönmesini, hayata tutunmasını diliyoruz" dedi. Tatlıses‘in Bağdat‘ta çok sevildiğini söyleyen Mahmut isimli bir Türk, "Bağdat‘ta sokakları gezerken herkes İbrahim için üzülüyor. İbrahim‘e uzanan ellerin

kırılmasını istiyorlar. Her yerde onun müzikleri var, her yerde İbrahim Tatlıses‘i seviyorlar. Çalıştığımız yerde insanlar olayın nasıl olduğunu soruyorlar. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi. Halit isimli Iraklı Türkmen de, "Tatlıses‘in vurulmasına çok üzüldük. Allah ona şifalar versin, yakınlarına sabırlar versin" dedi.

Kaynak: İHA