Elazığ Belediyesi, İnşaat Demirlerinin Kalitesini Belirleyecek

Elazığ Belediyesi, mücavir alanlar içinde yapılan inşaatların daha güvenli olması için ‘demir’ analizi yapacaklarını bildirdi.

Elazığ Belediyesi, mücavir alanlar içinde yapılan inşaatların daha güvenli olması için ‘demir’ analizi yapacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Elazığ’da, mücavir alan sınırları içinde inşaat sezonunun Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından resmen başlatıldığı belirtildi.

Deprem bölgesi üzerinde yer alan Elazığ’da, yapıların daha güvenli ve sağlam olması adına belediyeye ait laboratuvarlar da bugüne kadar inşaatlardan alınan numunelere dayanıklılık testi yapıldığı aktarılan açıklamada, "Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü laboratuvarlarında bundan böyle daha güvenli yapılar oluşturmak adına betondan sonra, demir çekme makinesiyle demirlerin de sağlamlılığı analiz edilecek.’’ denildi.



Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu söyledi. Depremin değil, çürük yapıda olan binaların ölümlere neden olduğunu kaydeden Selmanoğlu, Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesine kazandırdıkları demir çekme makinesiyle daha sağlam ve güvenli binaların inşa edileceğini kaydetti. Selmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Son olarak Japonya‘da meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki deprem bunun çok iyi bir örneği oldu. Bizler de ilimizde güvenli binalara imza atmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”