Çocuklar Likya‘yı Kedilerden Öğrenecek

Kaş‘ta yaşayan Ressam Ülkü Erdoğan, Likya‘nın tarihini kedilerin ağzından çocuklara anlatacak. Bu amaçla hazırlanan çocuk kitabının görsellerinden oluşan sergi, Kaş Kültür Evi‘nde açıldı.

Guaj tekniğiyle yapılan toplam 17 çalışmanın yeraldığı sergideki 12 eserin çocuklara yönelik hazırlanacak olan kitabın görsellerini oluşturacağını söyleyen Ülkü Erdoğan, Likya uygarlığına ait özellikle Kaş ve çevresindeki kültür mirasının kediler aracılığıyla çocuklara anlatmak istediğini belirtti. Likya‘nın ören yerlerini konu alan çalışmaların her birinde bir kedinin anlatımıyla o yörenin tarihinin aktarılacağını dile getiren Erdoğan, uzun süredir bu konuyla ilgili çalıştığını belirterek, "Bazı resimler bir ayda tamamlanırken bazıları daha uzun sürdü" diye konuştu.

Likyalıların, Ksantos‘taki tiyatroya kadınlarıyla birlikte toplanıp kentlerini teslim etmemek için kendilerini yakmalarında çok etkilendiğini belirten Erdoğan, "Bu bir anlamda özgürlük için yapılan bir girişim. Kediler de özgürlük sembolü canlılardır bana göre. Bu nedenle böyle bir ifade biçimi seçtim" dedi. Erdoğan, çocuklar için iyi bir rehber olacağına inandığı kitabın metinleriyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA