“Uşak’Ta Gelecek Okul Öncesi Eğitimle Şekillenecek” Adlı Proje Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi tarafından okul öncesi eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla geliştirilen “Uşak’ta Gelecek Okul Öncesi Eğitimle Şekillenecek” adlı projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Dülgeroğlu Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında bir yıl sürecek ve 84 bin 800 Euro bütçeli proje hakkında genel bilgiler verildi, projenin hedefleri ve kapsamı anlatıldı. Toplantıya; Vali Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Sula, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve davetliler katıldı. Tanıtım toplantısında proje koordinatörü ve Uşak Üniversitesi öğretim görevlisi Seydi Aktuğ projenin amacı ve kapsamı hakkında bir sunum yaptı.

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, Uşak olarak her alanda başarıyı yakalamak istediklerini ifade etti. Uşak’taki okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde yüz olduğunu söyleyen Vali Özdemir Çakacak, “Eğitimdeki başarı oranımızın artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kalkınmanın temelini eğitim oluşturmaktadır. Okul öncesi eğitimde geçen yıl ilimiz 32 pilot il arasında yer aldı. Bu yıl ülke genelinde okul öncesi eğitim 57 ilde mecburi hale geldi. İlimizde okul öncesi ve ilköğretimde okullaşma oranı yüzde yüz, orta öğretimde ise yüzde 98’dir. Üniversite sınavlarında ve proje yarışmalarında son yıllarda ciddi başarılar elde ettik. Öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz. AB projelerinde de başarılı olmayı arzu ediyoruz”dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Sula ise ülke genelinde okul öncesi eğitimde gelinen noktayı değerlendirdi. Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin önemine de değinen Sula, Uşak’ın okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi. Recep Sula konuşmasında şunları söyledi; “ Genel Müdürlüğümüz 1992 yılında kuruldu ve 2002 yılına kadar alty yapısı oluşturuldu. Son 8 yılda okul öncesi eğitimde 300 bin öğrencimiz vardı bugün ise bir milyon 115 bin öğrencimiz var. 18 bin olan öğretmen sayısını yine 47 bine çıkardık. 8 yıl önce 400 olan ana okulu sayımızı bugün bin 546’ya çıktı. Hedefimiz 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda okul öncesi eğitimi 81 ilde eksiksiz bir şekilde hayata geçirmektir”dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ise konuşmasında, “Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcı olduğu “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı” için üniversitemiz adına AB ve uluslar arası ofisi tarafından yürütülecek bu projemiz bin 250 proje içinde 75 başarılı projeden biri olmuştur. Uşak’ta Gelecek Okul Öncesi Eğitimle Şekillenecek” projesi Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. Projenin ortakları ise Uşak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uşak Eğitim Birimi (TEGV), Hasan Hilmi, Hasibe ve Mazhar ile Aybey ilköğretim okullarıdır. 84 bin 800 Euro bütçeli projenin süresi ise bir yıldır. Projenin amacı ilimizdeki okul öncesi eğitimin geliştirilmesi için AB uygulamaları ile uyumlu ve kapsamlı stratejilerin ortaya konmasını ve uygulanmasını desteklemektir”dedi.

Kaynak: İHA