Side, Yeni Sezonda Arkeoloji Turizmiyle De Adını Duyuracak

Antalya‘nın gözde turizm beldesi Side‘nin, yeni sezonda, deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra arkeoloji turizmiyle ön plana çıkacağı belirtildi.

Side, Yeni Sezonda Arkeoloji Turizmiyle De Adını Duyuracak
Antalya‘nın gözde turizm beldesi Side‘nin, yeni sezonda, deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra arkeoloji turizmiyle ön plana çıkacağı belirtildi.

    Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Arkeoloji Turizmi Uzmanı Mehmet Reşat Akıl, yaptığı açıklamada 2011‘de Side Antik Kent‘in başta Avrupa olmak üzere İskandinav ülkelerinin kültür, tarih ve arkeoloji turizminde bölge destinasyonunu tercih edeceğini söyledi.

    Antalya‘ya getirdikleri İskandinav ülkelerin turistlerini, haftanın 3 günü Side‘de arkeoloji turizmine çıkardıklarını belirten Akıl, bu sene 400 bin Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalıyı tarihi şehirde arkeoloji turuna çıkaracaklarını ifade etti.

    Geçen yıl 320 bin İskandinav turisti Side‘de kültür, tarih ve arkeoloji turizmi turuna çıkardıklarını belirten Akıl, tarihi ören yerinin arkeolojik zenginliğinin Kuzey Avrupa ülke vatandaşlarını büyülediğini kaydetti.

    Akıl, "Side, 2011 yılında deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra arkeoloji turizminde de Avrupa ülkelerinde söz sahibi olacak. İskandinav turistler, Side‘nin arkeolojik zenginliğine hayran kalıyor. Arkeoloji turlarımıza geçmiş yıllara göre çok talep var. Yeni sezonda Side arkeoloji turizminde dünyada bir numara olacağına inanıyorum. Erken rezervasyonlar çok iyi. Antalya‘ya gelen İskandinav turistler Side Antik Kent‘e uğramadan gitmiyor." diye konuştu.

    Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli ise Avrupalı turistleri, tarih, kültür ve arkeoloji turizmi kapsamında Anadolu turuna çıkarmaya başladıklarını söyledi.

    Günyeli, Antalya‘ya getirdikleri başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşlarını Side Antik Kent, Alanya Kalesi, Termessos, Perge, Myra, Noel Baba Müzesi, Kekova Batık Şehir, Olimpos, Sagalossos, Tlos, Letoon, Patara Meclisi, Xanthos ve Likya kaza mezarlarını gezdirdiklerini kaydetti.

    Arkeoloji turlarına Alman, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve Çekli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Günyeli, Antalya bölgesinde bulunan 24 tarihi ören yerinin adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu kaydetti.

    Günyeli, "Orta Avrupalı turistler arkeoloji turlarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle Alman, Avusturya, Hollanda, Lüksemburg ve Belçikalılar arkeoloji turizmini çok seviyor." şeklinde konuştu.

Günyeli, Belçikalı turistlerin kendi arkeologlarının kazı çalışması yaptığı Sagalossos Antik Kent‘e aşırı ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.