Yücel Boru, Gebze’Ye Fen Lisesi Yaptıracak

Yücel Boru ‘Eğitime Yüzde 100 Destek’ projesi kapsamında Gebze’ye Fen Lisesi yaptıracak.

Yücel Boru ‘Eğitime Yüzde 100 Destek’ projesi kapsamında Gebze’ye Fen Lisesi yaptıracak. Protokol imza töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze, Çayırova, Dilovası, ve Darıca’da ve İzmit’in bazı bölgelerinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 45 olduğunu söyledi. Topaca, bu bölgelere ağırlık verdiklerini, hayırseverleri de okul yaptırmaları için buralara yönlendirdiklerini ifade etti.

Yücel Boru’nun Gebze’de Fen Lisesi yapma konusunda, uzun zamandır niyetlerinin olduğunu söyleyen Topaca, "O niyetlerini bizde biraz teşvik ettik. Öne çekmek istedik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kararı verdiler. Yaklaşık olarak, 6 bin 493 metre kare olacak şekilde 24 derslikli çevre tanzimi donanımı ve önümüzdeki günlerde onunda protokolünü ayrıca yapacağız. 200 kişilik yurdu da dahil olmak üzere bir Fen Lisesi’ni hizmete sokup mümkün olursa, 2011- 2012 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışacağız." dedi.

Fen Lisesi‘nin Gebze açısından prestijli bir yatırım olduğunu belirten Topaca, Yücel Boru’nun yaptığı Fen Lisesinin eğitime büyük katkı sağladığını ifade etti. Topaca, ülkeye katkı sağlayacak öğrencilerin bu okuldan mezun olacağını kaydederek, "Yücel Boru, Fen Lisesi yapma açısından bu alanda yetişecek çocukları destekleme konusunda cesurca bir adım attı. Kısa zaman içinde bu okulu açmak suretiyle, eğitim öğretime çok ciddi katkıları olacaktır. Yapılan yatırımlarla birlikte Yücel Boru’nun Kroman Çeliğin yapmış oldukları derslik sayıları ilimizde 88 derslik olacak ve yaklaşık, 13 milyon lira civarında Milli Eğitim sistemimize okul yapımına ciddi bir katkı sağlamış olacaklardır." şeklinde konuştu.

Yücel Boru Genel Müdürü Kemal Saraç, Fen Lisesini meydana getirmenin ilk adımını atmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sosyal sorumluluk almaktan hiçbir zaman çekinmediklerini söyleyen Saraç, "Bu tip önemli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan, hiçbir zaman çekinmiyoruz. Bundan sonrada çekinmeyeceğiz. Bu adımla birlikte, bu tip yatırımları, bu tip sosyal sorumluluk projelerini, hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Fen Lisesinin yapılmasında Kocaeli Valisi Topaca’nın teşviklerinin olduğunu kaydeden Saraç,"Dünya ticareti ve dünya rekabetini de göz önüne aldığımız zaman ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığı zaman son derece zor. Bu zor süreçte bu yatırımlar yanında bu tip sosyal sorumluluk yatırımlarına zaman ayırmak belli miktar finansman ayırmak çok kolay olmuyor. Ama valimiz gibi bu konuya gönül vermiş, insanların büyüklerimizin, yüksek teşviki, hırs veriyor ve destek oluyor." dedi.