Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının birincisi, Afyonkarahisar merkeze bağlı Sadıkbey köyünden Şerife Tanış (20) oldu. Tanış‘ın, Karaman‘da yapılacak Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge yarışmasında Afyonkarahisar‘ı temsil edeceği belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının il finali Ticaret Borsası Düğün Salonu‘nda gerçekleştirildi. Yarışmaya il merkezi, ilçe ve beldelerden 16 kadın katıldı. 15 sorunun sorulduğu yarışma büyük bir çekişme içerisinde geçti. 15 soru sonunda merkez Sadıkbey köyünden Şerife Tanış ve Çobanlar ilçesinden Mine Kalaycı, 130 puan aldı. Yarışmanın birincisini belirlemek üzere altın sorulara geçildi. Altın soruların ilkine de doğru cevabı veren Şerife Tanış, 140

puanla yarışmanın birincisi oldu. 130 puanda kalan Çobanlar ilçesinden Mine Kalaycı ikinci, 120 puan alan Şuhut ilçesinden Hacer Koçer de üçüncülüğü elde etti.

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ BEŞ AYLIK HAMİLE

Yarışmada birinci olan beş aylık hamile Şerife Tanış, yarışmaya iyi hazırlandığını ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi. Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Tanış, yarışmaya hazırlanmasında ailesinin de çok büyük desteği olduğunu belirtti. Karaman‘da yapılacak bölge yarışmasına da en iyi şekilde hazırlanacağını ifade eden Tanış, bölge yarışmasında Afyonkarahisar‘ı temsil ederek Erzurum‘da yapılacak finale katılmayı hedeflediğini bildirdi.

KADINLAR ERKEKLERLE AYNI SORUMLULUĞU PAYLAŞIYOR

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, toplum ve aile yaşamının her alanında erkeklerle aynı sorumluluğu paylaşan kadınların, bilinçlenerek hak ve fırsatlardan eşit olarak yararlanmaları, çalışma hayatında statülerinin yükseltilmesiyle ülke ekonomisinin kalkınma sürecinde yer almalarında çok önemli rol oynadığını ifade etti.

Erdurmuş, kırsal alanda kalkınmanın hızlandırılması için ağır işçi sıfatıyla çalışan çiftçi kadınların eğitiminin de en önemli önceliklerden olması gerektiğini belirtti.

2004 yılından bu yana düzenlenen bilgi yarışmasında bu yıl değişiklik yapılarak adının Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması olduğunu kaydeden Erdurmuş, geçen 7 bilgi yarışmasından farklı olarak bu yıl çiftçi kadınların artık bilgileri ile beraber projelerini de yarıştıracaklarını bildirdi. Erdurmuş, Türkiye finalinde birinci olan kadın çiftçiye projesini uygulaması için 40 bin lira hibe finansman sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Yarışma sonunda birinci gelen Şerife Tanış‘a Cumhuriyet altını, ikinci olan Mine Kalaycı‘ya büyük altın, üçüncü olan Hacer Koçer‘e küçük altın, Vali İrfan Balkanlıoğlu‘nun eşi Esma Balkanlıoğlu tarafından verildi.

Öte yandan yarışmanın birincisi olan Şerife Tanış‘ın, yarışmanın başında birinci olacağını söylediği öğrenildi.

Kaynak: İHA