İstiklal Marşı‘nın Kabulü İçin Program

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘İstiklal Marşı‘nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma‘ programı kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi.

Belediyenin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında Hisar salonda düzenlediği geceye ilgi oldukça fazlaydı. Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu‘nun konferansına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İstiklal Marşı‘nın hangi şartlarda yazıldığını ve o çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Ramazan Sodan ise, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. Mehmet Akif, İstiklal Marş‘ımızı kahraman ordumuza ithaf etti. Safahat adlı kitabına almadı. Bütün okullarımızda ve iş yerlerimizde okuduğumuz İstiklal Marşı bir yenilenmedir. İstiklal Marşı tefekkürdür, heyecandır, şanlı mazimizdir. Maneviyat sembolüdür" dedi.

Mehmet Akif‘in gayesinin millet olduğuna vurgu yapan Sodan, "Onun himmeti, gayesi milleti idi. Dolayısıyla tek başına milletimizi temsil ediyordu. Ne mutlu onu anlayanlara, idealini benimseyenlere. O bir inanç mefkuresiydi. Onun için dini ve milleti her şeyin üzerindeydi. Ölünceye kadar da bu amaçla yaşamıştır. Seferberlikte, istiklal harbinde de çok büyük hizmetleri olmuştur" diye konuştu.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferansında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy‘un ahlak ve karakter abidesi olduğunu söyledi.

Vakkasoğlu, Ahlak ve karakter abidesi Mehmet Akif Ersoy‘un hayatındaki önemli alışkanlıkları, hayat tarzı, taşıdığı insan sevgisi, sahip olduğu iman gücü ve etrafına ve ailesine gösterdiği hassasiyetiyle örnek insan olma özelliğinin örnek alınması gerektiğini anlattı.

Kaynak: İHA