Yaşlı Avrupalı Kışı Antalya‘da Geçiriyor

Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan yaşlıların, kışı Antalya‘da geçirmeye başladığı belirtildi. Ülkelerinde havanın çok soğuk olması nedeniyle kış mevsimini Antalya‘da geçiren 50 yaş üstündeki turistlerin, kentte 30 ile 100 gün arasında kaldığı bildirildi.

Mısır ve Tunus‘taki iç karışıklık nedeniyle Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan 50 yaş üstü turistler, tercihlerini Antalya‘dan yana kullanmaya başladı. Yaz turizminin başlamasına sayılı günler kala Lara- Kundu bölgesindeki Hotel Melas Lara Genel Müdürü Muzaffer Yavuzeş, Kasım ayı başı ve Mart ayı sonu itibariyle doluluk oranlarının yüzde 75 civarında olduğunu söyledi.

Melas Lara olarak son iki yıldır kış aylarında açık olduklarını belirten Yavuzeş, şöyle konuştu: "Geçen yıla oranla bu sene daha hareketli bir kış sezonu geçirdik. Otelimizde uzun süreli konaklamalarda 50 yaş üzeri emekli kişiler, okul ve iş bağlantısı olmayan ve doğu Avrupa‘nın sert kış aylarından korunmak amacıyla ülkemizi tercih eden misafirler ağırlıyoruz. Bunlar 2-3 ay gibi sürelerde biz de konaklıyor. Ortadoğu‘nun karışmasıyla birlikte özellikle Mısır ve Tunus gibi ülke otellerinde konaklayan

turistler bize aktarıldı. Oraya gitmeyi düşünen turistler Hollanda‘dan, Almanya‘dan onları Türkiye‘ye aktardılar. Biz, yüzde 10-15 gibi bir oranla kendi doluluğumuza ilave olarak onları ağırladık. Açıkçası ilk defa Türkiye‘ye gelenler oldu ve kimi yine ülkemizi ziyaret edeceklerini söyledi."

YAZ DÖNEMİNE HAZIRIZ

2011 yaz sezonuna hazır olduklarını ifade eden Genel Müdür Muzaffer Yavuzeş, şunları söyledi: "Yaz sezonunda iyi bir doluluk oranı, iyi rezervasyon beklentimiz var. 2011 yılının Türk turizmi açısından olumlu olacağına, güzel bir turizm sezonu olacağına inanıyoruz. Onun dışında otelimiz olarak yüz 40-45 civarı yaz satışlarını şimdiden gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye‘yi 2011 yılında çok güzel bir turizm sezonu beklediğini düşünüyoruz."

17 KEZ TÜRKİYE‘YE GELDİ

Almaya‘nın Magdeburg şehrinde yaşayan 71 yaşındaki emekli Bcate Halata, ailesiyle birlikte 17 kez Türkiye‘ye geldiğini söyledi.

31 Mart‘a kadar Türkiye‘de kalacaklarını belirten Bcate Halata, sözlerine şöyle devam etti: "56 günlük bir tatile geldik ve 31 Mart‘a kadar buradayız. Hava ve servis hizmetleri çok güzel. 17. kez Türkiye‘ye geldik. 1-2 gündür hava soğuk ama bugün hava açtığı için çok mutluyuz ve bir daha Türkiye‘yi tercih edeceğiz. Almanya‘da dostlarımız tatile gidecek misiniz diye sorduklarında evet dediğimizde nereye diye sormuyorlar. Türkiyeye geleceğimizi biliyorlar."

Bcate Halata‘nın eşi 70 yaşındaki Joachim Halata ise, buraya gelmelerinin nedeninin Türk yemeklerinin güzel olması olduğunu söyledi.

Otelde yapabilecekleri aktivitelerin olması, insanların güler yüzlü olmasının da etkili olduğunu belirten Joachim Halata, şöyle konuştu: "Burada kaldığımız iki aylık dönemde Almanya‘dan çok daha ucuza yaşıyoruz. Buradaki imkanlar Almanya‘dan daha fazla. Hava koşulları çok önemli ama bizim yaşımızdakiler için daha huzurlu kışı geçirebileceğimiz bir yer arıyoruz. Türkiye‘de her zaman gezmeye müsait bir hava var".

25 KEZ TÜRKİYE‘YE GELDİ

Türkiye‘ye 25‘ci kez gelen ve Frankfurt‘ta yaşayan 73 yaşındaki Alice Rodmacher de, Türkiye‘ye geldiği zaman 3 ile 5 hafta arasında kaldıklarını anlattı. Burada hizmetin, insanların ve yemeklerin çok iyi olduğunu belirten Rodmacher, sözlerini şöyle sürdürdü: "20 yıldır Türkiye‘ye yılda neredeyse ikiz kez geliyoruz. Bu sene Almanya‘da da Antalya‘daki gibi benzer iklim yaşandı fakat Türkiye‘deki iklimden dolayı, burada vakit geçirebilecek daha çok şey olduğundan dolayı Türkiye‘yi tercih ediyoruz."

KALİTELİ HİZMET ALIYORUZ

Berlin‘den gelen ve Antalya‘da tatilini kitap okuyup geçiren 61 yaşındaki Harkmut Spratte, Türkiye‘ye ikinci gelişi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Engelli olduğumdan dolayı öncelikle otelin kendime uygun olup olmadığını kontrol ediyorum. Otel durumuma uygun olduğu takdirde tatilimi gerçekleştiriyorum. 5 saatten fazla uçuş yapmayı sevmiyorum ve Türkiye, Almanya‘ya 3 saat mesafede olması tatil için Türkiye‘yi seçmeme neden oluyor. Tabii ki, hizmet ve para açısından da daha kolaylık sağladı. Başka

yerlere vereceğim bin 200 Euro yerine burada 800 Euroya daha kaliteli hizmet alabiliyorum ve 3 hafta süreyle eşimle birlikte tatili Türkiye‘de gerçekleştireceğiz."

ALMANYA‘DA KIŞ ŞARTLARI AĞIR

Türkiye‘nin, coğrafyasını ve insanlarını çok sevdiğini belirten Berlinli 61 yaşındaki Karin Jurasehek de, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye‘ye 8. gelişim. Antalya‘da tekrar 2011 aralık ayında 3 aylık bir tatil yapacağım. Almanya‘da ağır bir kış olduğundan dolayı ve burada çok güzel hava olduğundan dolayı Aralık ayında Türkiye‘ye gelip 3 ay süreyle burada tatil yapmayı düşünüyorum. İlk defa bu kadar uzun süre burada kalacağımız için fiyat konusunu şimdilik değerlendiremedik."

Kaynak: İHA