Muğla‘Da İstiklâl Marşı‘Nın Kabulünün 90. Yıldönümü Kutlanıyor

Muğla Üniversitesi (MÜ)‘nde, İstiklâl Marşı‘nın 90.

Muğla‘Da İstiklâl Marşı‘Nın Kabulünün 90. Yıldönümü Kutlanıyor
Muğla Üniversitesi (MÜ)‘nde, İstiklâl Marşı‘nın 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi ve konferanstan oluşan bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi‘ndeki etkinliklerde ilk olarak Harun Üzer‘in ‘‘Mehmet Akif Hat ve Kaligrafi‘‘ sergisi ile MÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi arşivinden derlenen ‘‘Çanakkale Çanakkale‘‘ isimli fotoğraf sergisinin açılışı, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ve MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından yapıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Kurt, Türk tarihinin her fırsatta yaşatılması gerektiğini söyledi. Tarihten dersler çıkarılması gerektiğini vurgalayarak, ‘‘Bu etkinliğin üniversitede yapılması çok anlamlı. Gençlerimizi ülkesini ve tarihini seven bireyler olarak yetiştirmek bizlerin görevi. Tarih boyunca bizlere destek veren büyüklerimizi tanıyan kişiler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Biz tarihimizi gençlerimize iyi empoze edersek, devletimiz daha güçlü olacaktır. Aksi takdirde ayakta kalması zordur.‘‘ dedi.

MÜ Rektörü Harmandar ise Mehmet Akif Ersoy‘u anma etkinlikleri kapsamında, üniversitede uzun yıllar hizmet veren ve iyi bir hat sanatçısı olan Üzer‘e açtığı sergiden dolayı teşekkür etti. Tarihçi yazar Mustafa Armağan da, ‘‘Çanakkale‘den İstiklâl Marşı‘na Mehmet Akif‘‘ konulu bir konferans verdi. Armağan, ‘‘İnsan olarak hepimiz etten kemikten yaratılmışız ve bir nefs taşıyoruz. Kendimize zarar veren, eleştiren, üzerimize gelen şeyleri tepkiyle, bizi öven şeyleri de sevgiyle karşılıyoruz. Bizim yaptığımız, sıradan insanların yaptığından farklı ama bazıları var ki yüzüne karşı övülmesinden hoşlanmaz, hattâ bunun kendisine zarar vereceğini düşünür. Nefsine gurur geleceği için yüzüne karşı eleştirilerden memnun olur. İşte Mehmet Akif Ersoy böyle bir insandı.‘‘ diye konuştu.