Mamak Belediyesi‘nden İstiklal Marşı‘nı En Güzel Okuma Yarışmasına 3 Bin Kişi Katıldı

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif‘i Anma ve İstiklal Marşı‘nı En Güzel Okuma yarışmasının ödül töreni Mamak Kültür Merkezi‘nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Davut Erdem, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Mamak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nagehan Muyan, Osman Koçyiğit, Birim Müdürleri, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Bilgi Evleri Koordinatörü Kazım Canlan, Aile Danışma Merkezi Koordinatörü Rabia Zencirkıran ve çok sayıda davetli katıldı.

Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan bir sunumda, İstiklal Marşı‘nın coşkusunu minik yüreklerinde taşıyan öğrencilerin yarışmaya hazırlık aşamaları seyredildi.

Mehmet Akif Ersoy‘un yaşamı, tarihi kimliği üzerine önemli bilgilerin izleyicilerle paylaşıldığı gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Prof. Dr. Nurullah Çetin, "Manevi mimarımız Mehmet Akif Ersoy bilincini milletimize aşılamak en önemli sorumluluktur. Bu sorumluluk duygusunu hafızalarda canlı tutan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül‘e teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Akgül ise, "Bu yıl 2.‘sini düzenlediğimiz İstiklal Marşı‘nı En Güzel Okuma yarışmasına 3 bine yakın öğrencimiz katıldı. 60 öğrencinin finale kaldığı yarışmada kademelerine göre birinciler, ikinciler ve üçüncüler seçildi. Önemli olan birinciyi seçmek değil, İstiklal Marşı ruhunu çocuklarımıza verebilmektir. Milli Şair‘imiz Mehmet Akif‘in ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın‘ sözünü hatırlatıyor yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

İki kategoriden oluşan yarışmanın 1. kategorisinin birinciliğini Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu‘ndan Kübra Altun, ikinciliği Hurin Yavuzalp İlköğretim Okulu‘ndan Hazal Aslan, üçüncülüğü Çocuk Sevenler İlköğretim Okulu‘ndan Büşra Hamza elde etti. Serdar Tosun İlköğretim Okulu‘ndan Simgenur Bölük‘e ise mansiyon ödülü verildi.

Yarışmanın 2. kategoride ise Kutludüğün İlköğretim Okulu‘ndan Zeynep Bostan birinci, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu‘ndan Sultan Nur Apaydın ikinci ve 29 Ekim İlköğretim Okulu‘ndan Semih Can Solmaz üçüncü oldu. Lalahan İlköğretim Okulu‘ndan ise Kübra Aktaş‘a mansiyon ödülü verildi.

Derece elde eden öğrencilere, laptop, cep telefon ve diğer hediyeleri veren Başkan Akgül, Mamak Belediyesi Basın Müdürü Ali Bozdağ, Yazar Mustafa Frengiz ve Mamak Bilgi Evi öğretmenlerinden oluşan, jüri‘ye de teşekkür plaketi verdi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından hazırlanan Mehmet Akif‘i Anlamak adlı tiyatro oyunu sahnelendi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyun ayakta alkışlandı. Program sonunda hatıra fotoğraf çekilerek, davetlilere kokteyl verildi.

Kaynak: İHA