İl Kontrol Laboratuvarı‘na Yeni Cihaz

Isparta İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne ihraç edilen sebze ve meyvelerde bulunan ilaç kalıntılarının analizi için yeni cihaz alınacağı bildirildi.

Isparta Vali Memduh Oğuz Başkanlığında, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü Osman Doğan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karabulut‘un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “Valimizin önderliğinde yapmış olduğumuz toplantıda alınacak olan cihazın 300 bin dolar artı KDV olduğu ve bu miktarın 300 bin lirasının bakanlık tarafından karşılandığı, geri kalan kısmın ITB, ITSO, Ziraat Odası ve Özel İdare bütçemizden karşılanacağı anlaşıldı” dedi.

Cihazın alımında tarım sektörünü temsil eden sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası‘na teşekkür ederek, “Arkadaşlarımız çok önemli bir konuyu çözme konusunda el ele verdiler. Tarım Bakanlığı 100 bin lira olan katkılarını Isparta‘nın yeni bir gümrük kapısı olması nedeniyle 300 bin liraya çıkarttı. Bir araya gelerek müştereken bu cihazı almaya karar verdik. İhale yöntemleri başlayacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA