Nt‘Den ‘Yuvaya Kitap Uçur‘ Kampanyası

NT Mağazaları Kars şubesince "Yuvaya Kitap Uçur" projesi başlatıldı. Proje kapsamında 2 kitap satın alan kişinin adına üçüncü kitap mağaza tarafından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)‘nda kalan öğrencilere ulaştırılıyor.

NT Mağazaları Kars şubesince "Yuvaya Kitap Uçur" projesi başlatıldı. Proje kapsamında 2 kitap satın alan kişinin adına üçüncü kitap mağaza tarafından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)‘nda kalan öğrencilere ulaştırılıyor.

    Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf‘ın desteğiyle geçtiğimiz günlerde ülke genelinde bulunan NT mağazalarında start alan "Yuvaya Kitap Uçur Projesi" Kars’ta başladı. Işık Yayıncılık adı altında bulunan Muştu, Gonca, Altın Burç Yayınları ile SHÇEK ve Devlet Bakanı Aliye Kavaf‘ın desteği ile gerçekleştirilen "Yuvaya Kitap Uçur Projesi", Çocuk Esirgeme yurtlarında kalan kimsesiz çocuklara nitelikli eserler ulaştırmayı hedefliyor. 21 Ocak–31 Mart tarihleri arasını kapsayan projede bağışçı vatandaşlar, kampanyaya katılan anlaşmalı satış noktalarından Muştu, Gonca ve Altın Burç yayın evlerine ait eserlerden satın aldıkları 3 kitaptan birini SHÇEK yurtlarındaki çocuklara hediye etmiş olacak.

Proje kapsamında basını bilgilendiren NT Kars Mağaza Müdürü Yusuf Kıyıcıoğul, ‘Yuvaya Kitap Uçur‘ organizasyonunu Muştu, Gonca ve Altın Burç Yayınlarının gerçekleştirdiği bu proje sayesinde, çocukların okuma alışkanlığı kazanacağına inandığını ifade etti. Projeyi organize eden yayın evlerinden, aynı anda iki kitap satın alan kişinin üçüncü kitabı yuvada çocuklara hediye etmiş olduğuna işaret eden Kıyıcıoğlu, "Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu himayesinde, binlerce korunmaya muhtaç çocuk bulunuyor. Satın aldığınız her kitap çocuklara yeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Tüm iyi kitaplar çocukların sosyal hayata karışmalarını sağlıyor, öz güven aşılıyor ve nitelikli iletişimi öğretiyor." dedi.

    Çocuk Esirgeme Kurumu‘na kitapların yayın evleri ve bakanlık koordinatörlüğünde adil bir şekilde dağıtılacağını anlatan Kıyıcıoğlu, tüm Kars halkını da böyle büyük bir sosyal sorumluluğa davet etti. Kampanyaya Sultan Alparslan Koleji 4-A sınıfı öğrencileri ile katılan Sınıf Öğretmeni Gökhan Çakan ise "Öğrencilerim kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları ile kendilerine kitap alırken NT tarafından hediye edilen 3’üncü kitabı SHÇEK yurtlarındaki öğrencilere hediye ediyor. Çakan, böyle bir çalışmanın öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma şuurunun oluşmasında etkili oluyor."