8.9'un Ardından 6.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha Oldu

Japonya'daki ilk deprem 8.9 büyüklüğünde.Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.Japon Kyoto Haber Ajansı,Japonya'nın kuzey batısında yerel saatle 04:00 sularında 6.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiğini bildirildi.

8.9'un Ardından 6.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha Oldu
Depremi yaşamın bir parçası haline getiren Japonya bu defa çok büyük bir sarsıntı geçirdi. Meydana gelen 8.9 şiddetindeki depremden sonra tsunami alarmı verildi...

Japonya'da 7.9 büyüklüğünde açılanan depremin şiddetinin 8.9 şiddetinde olduğu duyuruldu.

6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Japonya’nın kuzey batısında yerel saatle 04:00 sularında yeni bir deprem meydana geldiği bildirildi. Japon Kyoto Haber Ajansı, 6.6 büyüklüğündeki yeni bir depremin ülkenin kuzey batısındaki Nagano ve Niigata bölgelerinde hissedildiğini duyurdu. Deprem sonrası bölgede tsunami uyarısı yapıldı. Japonya’nın kuzey doğusu 11 Mart yerel saatle 14:00 civarı 8.9 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı.
Japonya Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, Japonya'nın kuzeyinde meydana gelen depremin etkisiyle başkent Tokyo'da binaların sallandığı belirtildi.

Yetkililer depremin bilançosunun 400 ölü civarında olduğunu tahmin ediyor.Can kaybı giderek artıyor.

Açıklamada, kuzeydoğu kıyılarını vuracak 3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu.

TSUNAMİ ALARMI SADECE JAPONYA İÇİN DEĞİL!

Yaşanan deprem sonucu oluşan tusunami Japonya'da ilerlemeye devam ediyor. Deniz suyu ve balçığın önünde hiç bir şey duramıyor. Arabalar, evler ve diğer yapılar dev dalgalar arasında kayboluyor. 

Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz...