Yüzlerce Araç 2 Gündür Kapalı Olan Yolda Mahsur Kaldı

Eskişehir‘de 3 gündür aralıklarla süren yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan İnönü-Eskişehir yolunda bin 500 araç mahsur kaldı. 2 gündür perişan olduklarını belirten sürücüler, kendileriyle ilgilenen kimsenin olmamasına tepki gösterdi.

İnönü-Kütahya karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Eskişehir Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, Dutluca rampaları kavşağında ağır tonajlı araçlar ve otomobillerin seyrine izin vermiyor. Zor şartlarda çalıştıklarını belirten bazı TIR şoförleri, 2 gündür mağdur olduklarını, bölgede Karayolları‘nın yeterince çalışma yapmadığını savundu. Yiyecek bulmakta da zorluk çeken sürücüler, ısınırken mazotlarının azaldığını, donma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını

söyledi.

Bazı sürücüler ise, "Bitlis‘te bile karda artık yollar kapanmıyor. Burası 10 kilometrelik bir yol, bunu açamıyorlar. Kar kalınlığı da 10 santimetre" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yetkililer ise, trafik ve Karayolları ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından yolun kısmen de olsa ulaşıma açılacağını belirtti.

Kaynak: İHA