Erdoğan‘In Rusya Programı Netleşiyor; Kazan Gündemde, İş Adamlarının St. Petesburg Program

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Mart‘ta Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına katılmak üzere Moskova‘ya geliyor.

Erdoğan‘In Rusya Programı Netleşiyor; Kazan Gündemde, İş Adamlarının St. Petesburg Program
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Mart‘ta Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına katılmak üzere Moskova‘ya geliyor. Erdoğan‘ın Moskova ziyareti öncesi Dış Ticaretten ve Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında işadamı, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 200 kişilik bir heyetin 13 Mart‘ta St. Petersburg‘a gerçekleştirecekleri ziyaret iptal oldu.



Edinilen bilgiye göre Ticaret heyeti 14 Mart 2011‘de akşam üzeri Moskova‘ya gelecek ve 15 Mart‘ta Radisson Ukrayna Oteli‘nde ikili iş görüşmelerine katılacak. 13:00-19:00 arasında gerçekleşecek ikili iş görüşmelerine Türkiye‘den gelen ticaret heyetinin yanı sıra, Moskova‘da mukim iş adamları, OPORA ve Rusya Ticaret ve Sanayi Odası‘na üye Rus iş adamları katılacak.

ERDOĞAN‘IN KATILACAĞI İŞ FORUMU RİTZ CARLTON‘DA

Başbakan Erdoğan, 15 Mart akşam üzeri Devlet Bakanı Çağlayan ve diğer bazı bakanların da yer aldığı özel uçakla Vnukova havalimanına iniş yapacak. Erdoğan ve beraberindeki heyet 15 Mart 2011‘de saat 20:30‘da Ritz Carlton Oteli‘nde düzenlenecek İş Forumu‘na katılacak. Başbakan Erdoğan‘ın ve Rus tarafından da Başbakan Vladimir Putin ya da İgor Seçin‘in başkanlıklarında gerçekleştirilecek toplantının Türk tarafında TUSKON-TİM-TOBB organize ederken, Rus tarafını OPORA ve RF Ticaret ve Sanayi Odası organize edecek.

İş Forumu‘nda Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvira Nabiullina‘nın konuşma yapması bekleniyor.lar yaparken, Başbakan Erdoğan ve Rusya Başbakanı Putin‘in de birer konuşma yapması bekleniyor. İş Forumu‘nda yer almak isteyen iş adamlarının 15 Mart‘ta 12:30-15:30 arasında Radisson Ukrayna‘da ve 18:00-20:00 arasında Ritz Carlton‘da RTİB-RUTİD-DEİK-TUSKON‘un bir arada olduğu ortak masadan "batch"lerini almaları gerekiyor. Katılım teyitlerini de sözkonusu STK‘larımızın Rusya temsilciliklerine vermeleri gerekiyor. (info@rtib.com; katerinadeik@gmail.com; rutid.moscow@gmail.com; russia@tuskon.org)

Başbakan Erdoğan‘ın 16 Mart sabahı MGİMO‘da üniversite öğrencilerine itap etmesi ardından da Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev‘in eş başkanlığını yaptığı ÜDİK toplantısına katılması bekleniyor. Rusya Başbakanı Putin‘le görüşmesinin ardından Erdoğan‘ın Rusya Federasyonu‘na bağlı Tataristan‘ın başkenti Kazan‘a geçmesi bekleniyor. Başbakan‘ın Tataristan temaslarından sonra 17 Mart akşamı Türkiye‘ye dönmesi planlanıyor.