Oyuncu Hasan Kaçan: Türkçe Olimpiyatları, beni heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor

Avustralya’nın Viktorya eyaletinde yapılan Türkçe olimpiyatı finaline sunucu olarak katılan Türk karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan, “Türkçe Olimpiyatları, beni heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor.” dedi. Avustralya’da, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatl



SUNUCU HASAN KAÇAN, ESPRİLERİYLE NEŞELİ DAKİKALAR YAŞATTI
Nilay İştar’la birlikte programın sunuculuğunu üstlenen Ekmek Teknesi dizisinde Heradot Cevdet olarak ün yapan Hasan Kaçan, esprileriyle davetlilere neşeli dakikalar yaşattı. Kaçan, Türkçe Olimpiyatlarının son dönemlerde bulunan en büyük etkinlik olduğunu söyledi. Hasan Kaçan, “Türkçe Olimpiyatları, beni çok heyecanlandırıyor ve gurur duyuyorum. Söz konusu organizasyonları gerçekleştirenlerin ellerine, gönüllerine, kalplerine sağlık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yarışmayı ve böyle bir organizasyonu hayata geçiren büyüğümün, küçüğümün herkesin ellerinden öpüyorum.” dedi.
Osmanlı kültür ve medeniyetinin dünyaya yön veren ve halen örnek alınan bir medeniyet olduğunu söyleyen Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan da, gece nedeniyle Türk kolejlerine teşekkür etti. Başkonsolus Nurhan, “Bazı insanlar var ki, bu dünyada ödül peşinde değiller. Önemli hizmetler veriyorlar, bütün insanlık için. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANI KÜLCÜ DE KATILDI
Çorum’dan bir heyetle programa katılan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Anadolu’nun sıcak topraklarından sevgi ve muhabbetler getirdik. Gerçekten çok duygulu ve anlamlı bir akşam yaşadık. Az önce tüylerimizi diken diken eden adeta yüreğimizi titreten güzellikler yaşadık. Bu gece aynı zamanda kalbi vatan sevdası ile dolu bir insanın, o sevgiyi Anadolu topraklarından taşıp Moğolistan’ı, Belarus’u aşıp, Güney Afrika’ya, Amerika’ya ve buralara taşmasının hikayesidir. O yürek şimdi binlerce yürek olarak dünyanın her tarafında atıyor. Ben o yüreklerin her birini tek tek tebrik ediyor, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.
Victoria eyaletinde dil eğitimine uzun yıllardan beri emeği geçenlere vefa ve teşekkür ödüllerinin de verildiği final gecesi seçkin misafirleri de ağırladı. Anadolu Kültür ve Sanat Festivali için Türkiye’den gelen Hasan Kaçan, Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dünya Bilek Güreş Şampiyonu Özgür Kızgın davetliler arasındaydı.
Programın sonunda dereceye giren öğrenciler 26 Mart’ta Sidney’de yapılacak, Ülke Finaline katılmayı hak kazandı. Ülke Finalinde başarılı olan öğrenciler, Haziran ayında Türkiye’de yapılacak olan 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda 120 ülke arasında Avustralya’yı temsil edecek.