Ladik ilçesi fotoğraflarla görücüye çıktı

Samsun İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisi‘nde ‘Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.



İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda fotoğraf sanatçısı Metin İşler’in katkılarıyla düzenlenen serginin açılış kurdelesini Vali Hüseyin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Lâdik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve fotoğraf sanatçısı Metin İşler kesti.

57 adet fotoğrafın ve çeşitli materyallerin yer aldığı sergide, Ladik; temiz havası, yaz ve kış sporları, kaplıcaları, doğal zenginlikleri ve tesisleri gibi birçok yönüyle fotoğraflarda anlatıldı.

Sergiyi gezen Vali Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nin Orta Karadeniz Bölgesi‘nin tek kayak merkezi olduğunu hatırlatarak, turizmin Samsun’un öncü sektörlerinden biri haline getirilmesi amacıyla bir turizm master planı hazırlandığını ve planın İl Genel Meclisi‘nde onaylanarak faaliyete geçirildiğini söyledi. Aksoy, "Samsun’u turizm sektöründe marka yapmak amacıyla hazırlanan Turizm Mastır Planıyla Samsun sınırları içinde mevcut olan doğal değerler, tarihi yapı ve sosyo-kültürel yapıdan oluşan turizm potansiyeli detaylı olarak incelenecek. Bu potansiyelin ülke yararına kullanılabilmesi ve faydalanılabilmesi için alınması gerekli önlemler uzun ve kısa vadeli ayrıntılı bir biçimde belirlenebilecek. Bölgenin potansiyeli ve problemleri kapsamlı bir şekilde ortaya konulabilecek. Bunlara çözüm önerileri getiren; dünya barışına, kültürler arası iletişime ve ülke ekonomisine katkıda bulunan turizmin ilimizdeki rekabet gücünün artırılması sağlanacak.” diye konuştu.

‘Fotoğraflarla Ladik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi’ konulu fotoğraf sergisi 6 Mart‘a kadar açık kalacak.